Caută
Close this search box.

Democratul Beto O’Rourke și-a anunțat oficial candidatura pentru prezidențialele americane din 2020

Democratul Beto O’Rourke a anunțat joi că va candida la funcția de președinte, alăturându-se unui cerc aglomerat de candidați care se luptă să-l provoace pe Donald Trump în 2020, relatează AFP.

„Singura modalitate de a face față promisiunii Americii este aceea de a oferi tot și de a le oferi tuturor”, a declarat O’Rourke, în vârstă de 46 de ani, într-un film. El a fost văzut ca un potențial candidat de la cursa neașteptată de anul trecut pentru a-l detrona pe senatorul Republican din Texas, Ted Cruz, când campania sa de includere și implicarea politică a cetățenilor a câștigat o atenție națională.

O’Rourke intră acum într-o piscină mare de democrați care încearcă să-l elimine pe Trump. Aceștia includ mai mulți senatori americani – Elizabeth Warren, Kamala Harris, Cory Booker, Kirsten Gillibrand, Amy Klobuchar și liderul printre candidații actuali, Bernie Sanders. Ultima piesă principală a puzzle-ului electoral din 2020 pe partea democraților este fostul vicepreședinte Joe Biden, care a declarat că va dezvălui în curând planurile sale politice.

O’Rourke, un fost muzician punk, care uneori mergea să facă skateboarding pentru a scăpa de presiune pe traseul campaniei din Texas, a primit rapid statutul de rockstar în campanie. Dar acest lucru va veni cu intensificarea controlului din partea mass-mediei, a brokerilor și donatorilor democrați, precum și a alegătorilor.

În timpul ședinței Senatului, Beto a desfășurat o campanie neconvențională, încorporând poziții progresive privind imigrația și îngrijirea sănătății, în timp ce călătorea în fiecare regiune din Texas, puternic republican, în încercarea de a vindeca diviziunile politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri