Caută
Close this search box.

Deputat USR acuză că s-a încălcat legea de două ori în cazul Autostrăzii Moldova

autostrada Unirii

Cătălin Drulă, deputat USR, a vorbit la Digi24 despre lipsa infrasctructurii din România. „Ultimii 2 ani sunt cei mai răi în ceea ce privește construcția de autostrăzi din România din 2000 încoace”, a spus Cătălin Drulă la Jurnalul de seară.

El a arătat că investițiile în acest domeniu au scăzut cu 25% din 2016 și până acum.

„Dacă tot vorbim de 2016, pot să vă spun pe cifre seci că au scăzut de la 463 milioane de euro la 366 în 2017 și la fel, în 2018, la același nivel, cu 25% mai scăzut, investițiile în infrastructura rutieră națională. Pe toată rețeaua rutieră din România – autostrăzi, modernizări de drumuri naționale, am ajuns la un minim istoric în alocarea bugetară, la 0,08% din PIB”, a spus el.

Cătălin Drulă a vorbit și despre proiectul Autostrăzii Moldova, numită și Autostrada Unirii.

„Am aprobat în Parlament legea Autostrăzii Unirii. Legea este încălcată în prezent. Pe sectorul Tg Neamț-Iași, deci partea până în munți, cine se ocupă de autostradă? Nu Ministerul Transporturilor, ci Comisia Națională de Strategie și Prognoză, deși în lege scrie explicit, la art. 4, că trebuie să se ocupe Ministerul Transporturilor.

Licitația nu a fost lansată, deși trebuia în 30 de zile de la promulgarea legii de către președinte. Deci avem două încălcări ale legii. Putem să o considerăm și o sesizare către organele în drept, pentru că e prevăzut și în Codul Penal când nu respecți prevederile unor legi”, a spus Cătălin Drulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri