Caută
Close this search box.

Digi24 a dat-o afară pe jurnalista care a anunţat că Dăncilă a ratat întânirea cu Juncker

digi24

O poveste cu premierul Viorica Dăncilă, cu șeful Comisiei Europene și cu un reporter care a sfârșit concediat după o exclusivitate care a făcut turul televiziunilor. O poveste din Digi 24.

Pe 17 septembrie anul trecut, subiectul zilei a fost faptul că Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Juncker venise la Summitul celor Trei Mări, unde Dăncilă nu avea niciun rol şi nici măcar nu paticipa, dar dintr-o dorinţă de a-i fura lumina reflectoarelor lui Klaus Iohannis, şi pentru ca şi la acel moment PSD era în contradicţie totală cu CE, după represiunea violentă a protestelor din 10 august şi declanşarea referendumului pentru familia tradiţională, a stabilit şi ea o întâlnire cu şeful Comisiei, sub pretextul că îl aşteaptă la aeroport.

Dar a plecat târziu de la Guvern, fără coloana oficială, Juncker a aterizat pe Băneasa, ea s-a dus pe Otopeni şi după gafă a arătat cu degetul spre SPP deşi le refuzase serviciile, când de fapt de vină era doar propria-i incompetenţă.

Toate aceste detalii au fost obţinute, rând pe rând, de jurnaliştii din toată presa, fiind o adevărată competiţie: Cine are surse mai bune şi mai multe?. Cei care au câştigat-o au fost cei de la Digi24. Ei au dat primii informaţia că Dăncilă a întârziat şi Juncker n-a mai aşteptat-o, inclusiv că nu a nimerit nici măcar aeroportul.

Dacă o astfel de reuşită jurnalistică este de obicei lăudată şi chiar şi premiată, mai ales în televiziune, ceea ce s-a întâmplat în realitate ne face să înţelegem mai bine ce se întâmplă acum la Digi24, comentează Aktual24.

A doua zi după exclusivitate, reporterul care a avut sursele (o tânără care abia se angajase la ei de nici 2 săptămâni) a fost chemat la raport şi informat de şeful ştirilor Digi24 că e concediat.

Paginademedia.ro spune că explicaţia primită de reporter e la fel de halucinantă ca şi decizia de concediere: „Cum Traian Băsescu a spus că vom afla peste 50 de ani ce a fost în spatele răpirii jurnaliştilor din Irak, aşa va afla şi jurnalista motivele reale ale concedierii”.

Şocantă e şi atitudinea celorlalţi jurnalişti angajaţi la televiziunea. Sursa citată susţine că, în loc să-şi apere colega şi, implicit, principiile meseriei, principala lor grijă a fost „să nu cumva să se afle”.

Schimbarea de macaz de la Digi24 a continuat apoi, treptat. Postul a anunţat că renunţă să fie televiziune de ştiri şi devine generalistă, iar apoi a concediat jurnaliştii incisivi, cu opinii, care ar fi pus în pericol stilul „neutru” al postului tot mai apropiat de Putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri