Caută
Close this search box.

Dosar DNA pentru Vanessa Youness, care a primit 1 milion de euro via Florică-Pescariu

vanessa youness

DNA instrumentează un nou dosar în care cercetează unde ar fi ajuns un milion de euro, pe care Vanessa Youness i-ar fi primit mită, potrivit rechizitoriului.

Femeia ar fi fost o apropiată a fostului premier Emil Boc, potrivit aceluiași document, prin care Vanessa Youness a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență la sfârșitul lui ianuarie a acestui an.

Procurorul DNA George Matei – cel care l-a trimis în judecată și pe liderul PSD Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive – a deferit-o Justiției pe Vanessa Youness după ce a strâns probe potrivit cărora ea ar fi cerut și primit un milion de euro de la oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu pentru atribuirea unui contract IT, în 2011.

Florică și Pescariu au denunțat-o pe Youness în 2016, înainte să afle organul de urmărire penală, așa că au beneficiat de clauza de nepedepsire, potrivit legii 682/2002 privind protecția martorilor.

Procurorul consideră că are probe pentru a susține acuzația că Youness a primit un milion de euro în contul din Elveția al unui off-shore din Seychelles, însă nu a mai găsit banii efectiv.

Procurorul a pus sechestru pe 4 terenuri, 6 apartamente și 2 garaje din Cluj și Dâmbovița ale femeii și a deschis un nou dosar penal în care încearcă să afle unde a dispărut milionul de euro. În plus, potrivit documentelor bancare, în contul din Elveția al femeii, procurorul a descoperit alte 1,5 milioane de euro, despre care suspectează că ar proveni din fapte de corupție. Așa că acum investighează și proveniența celor 1,5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri