Caută
Close this search box.

Douăsprezece partide din PPE au început procedura de excludere a lui Orban şi a partidului său

orban

Douăsprezece partide membre ale PPE din 9 ţări au cerut excluderea lui Orban şi suspendarea Fidesz.

„Această problemă va fi discutată în cadrul reuniunii politice din 20 martie. Decizia aparţine tuturor membrilor PPE şi nu pot anticipa rezultatul discuţiei”, a anunţat Joseph Daul, citat de France Presse.

Potrivit unor surse din interiorul acestui partid de centru-dreapta european, citate de DPA, cel puţin nouă partide au trimis scrisori conducerii, cerând un vot. Potrivit regulilor PPE, şapte partide din cinci state membre sunt necesare pentru a sprijini expulzarea unui partid din grup, potrivit Agerpres.

PPE – „căminul” partidelor de centru-dreapta precum creştin-democraţii germani – a fost sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a scoate afară Fidesz al lui Orban, în timp ce liderul ungar a escaladat o lungă dispută cu înalţi oficiali ai UE, inclusiv cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

De aproape două săptămâni, afişe cu Juncker alături de miliardarul american de origine maghiară, George Soros, au apărut în spaţii publice din Ungaria. Pe postere sunt scrise sloganuri sugerând că cei doi vor să promoveze migraţia ilegală în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri