Caută
Close this search box.

Florin Iordache: Aș mai da o dată OUG 13

florin iordache

Florin Iordache, fostul ministru al justiției care a dat celebra OUG 13, a spus vineri seară la Digi24 că, dacă ar putea da timpul înapoi, ar mai da o dată OUG 13, împotriva căreia au protestat în stradă sute de mii de oameni.

PSD vrea ca articolele declarate constituționale din codul penal modificat să fie adoptate prin OUG, iar în Parlament ar putea să înceapă, de săptămâna viitoare, noi dezbateri la codul penal, a anunţat Iordache.

„Dacă era după mine, eu am fost susținătorul OUG 13, în acel context, acel prag pe care l-am stabilit și îl susțin și acum: 50.000 de euro. Argumentul era că în legislația specială până la 50.000 de euro erau prejudicii care, dacă se achitau, respectiva persoană nu suferea pedeapsă. Ăsta era argumentul.

Ați văzut că erau multe variante de acest prag. Este a treia sesizare la CCR. O dată CCR a spus că trebuie un prag semnificativ, a doua oară a spus că legiuitorul poate veni să abroge sau să modifice substanțial acest articol 297. Acum, dacă am venit cu un prag cât salariul minim, a zis dom’le, ăsta e prag? Veniți cu ceva substanțial.”

Dacă s-ar întoarce în timp, Iordache ar mai da OUG 13

„Atâta timp cât avem o decizie a CCR, OUG 13 nu a fost cred că îndeajuns de explicată și eu nu am fost destul de susținut de colegii mei.

A fost un act de demnitate. Când și colegii mi-au reproșat că am adoptat-o, am făcut un pas în spate. Vi se pare normal că oameni, pentru sume infime, care au fost trimiși în instanță, aleși locali, primari, viceprimari, președinți de consilii județene, chiar dacă au fost achitați să își piardă mandatul? Trebuie stabilit.

În ordonanță noi am pus, potrivit celor două decizii ale Curții, dacă ai încălcat o lege sau o ordonanță, nu pentru un ordin de ministru au pe o chestiune minoră, sau dacă ai… Eu eram ministru și a venit la mine un primar care pentru o chestiune de câteva zeci de lei, pentru că era condamnat în instanță, și-a pierdut mandatul.”, a declarat Florin Iordache.

Un răspuns

  1. Sfidarea gratuită a devenit un standard al social democrației de rit teleormănean ! Presupun ca și Rădulescu Mitraliera ar mai trage câteva rafale in inamic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri