Caută
Close this search box.

Flota Rusă din Marea Neagră primeşte 13 nave echipate cu rachete Kalibr

flota rusă

Flota Rusă din Marea Neagră urmează să fie completată cu 13 nave şi vase noi, dintre care unele vor fi echipate cu rachete de croazieră Kalibr, a anunţat comandantul Districtului Militar Sud, generalul Aleksandr Dvornikov, fără să precizeze însă data la care aceste noi echipamente vor intra în dotarea flotei, informează agenţia de presă rusă (oficială) TASS.

‘În stadiu de testare se află nava de patrulare „Dmitri Rogaciov”, o navă de desant de mare viteză după un nou proiect şi remorcherul „Serghei Balk”. Alte 13 nave şi vase auxiliare sunt planificate să sosească (la Sevastopol), inclusiv de dimensiuni mici de diferite proiecte echipate cu rachete cu rachete de croazieră Kalibr”, a indicat generalul rus.

Dvornikov a reamintit că modernizarea Flotei Ruse din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol (Crimeea), a început în 2014, după alipirea peninsulei (ucrainene) la Federaţia Rusă. Reechiparea flotei continuă, a adăugat el.

La momentul actual, Flota Rusiei din Marea Neagră este capabilă să garanteze securitatea Crimeii şi a regiunilor vecine ei din cadrul Federaţiei Ruse, a declarat la rândul său comandantul flotei, viceamiralul Aleksandr Moiseev, vorbind la un eveniment dedicat împlinirii a cinci ani de la ‘reunificarea’ Crimeii cu Rusia, relatează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri