Caută
Close this search box.

Fly Dubai şi-a anulat zborul de marţi seara cu o aeronavă B737 Max

fly dubai

Zborul FZ 1796 al companiei Fly Dubai, care urma să decoleze din Bucureşti către Dubai marţi seara, la ora 23:30, a fost anulat.

Operatorul aerian a asigurat pentru cei 60 de pasageri reprogramarea pe un zbor din 13 martie şi cazarea la hotel, după ce zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 şi Boeing 737 Max 9 au fost suspendate în România, pe o perioadă nedeterminată, atât în spaţiul aerian naţional, cât şi pe aeroporturi, conform directivelor Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei (EASA), informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a emis două directive: o directivă de urgenţă privind navigabilitatea şi o directivă de siguranţă. Prin directiva de urgenţă de navigabilitate a impus suspendarea operaţiunilor de transport aerian comercial ale celor două modele de Boeing 737 (Max 8 şi Max 9) pe teritoriul Uniunii Europene, iar prin directiva de siguranţă au fost interzise zborurile comerciale cu cele două tipuri de aeronave Boeing anterior specificate spre, din şi deasupra spaţiului aerian al Uniunii Europene.

Astfel, în România, zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 şi Boeing 737 Max 9 au fost suspendate, pe o perioadă nedeterminată, începând cu ora 21:00 (ora locală) a zilei de 12 martie 2019, atât în spaţiul aerian naţional, cât şi pe aeroporturi, urmând directivele EASA”, se arată într-un comunicat al CNAB.

În aceste condiţii, zborul FZ 1796 al companiei Fly Dubai, care urma să decoleze către Dubai marţi seara la ora 23:30, a fost anulat. Compania Fly Dubai este singura care operează regulat cursele către Bucureşti cu aeronave din seria B737 Max, conform Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri