Caută
Close this search box.

Fostul trezorier al Vaticanului primește șase ani de închisoare pentru abuzul sexual „brutal” asupra băieților din cor

Cardinal australian căzut în dizgrație, George Pell, a fost condamnat miercuri la șase ani de închisoare pentru abuz sexual „brutal” asupra a doi băieți din cor, în care judecătorul a arătat un abuz „grav” de putere, relatează AFP.

Fostul numărul trei al Vaticanului – care a reușit să finanțeze bisericile și a ajutat la alegerea a doi papi – a fost condamnat într-un tribunal din Melbourne pe cinci capete de acuzare, printre care viol și molestare pe cale orală a băieților între 1996-1997. Judecătorul Peter Kidd, remarcile căruia au fost difuzate în direct la televizor, a declarat că George Pell, de 77 de ani, a fost vinovat de atacuri „ofensive inacceptabile” și „extraordinar de arogante” care a profitat de poziția sa de autoritate asupra băieților, atunci în vârstă de 13 ani. Kidd a spus că cardinalul, cu „istoria sa semnificativă a problemelor cardiace”, ar fi eligibil pentru eliberare condiționată la sfârșitul anului 2022, dar a recunoscut că „nu ar putea trăi pentru până la eliberarea din închisoare”.

Purtând o cămașă neagră fără gulerul său obișnuit clerical alb, Pell stătea în mare parte impasibil, cu mâinile intercalate în poală, în timp ce Kidd descria grafic „atacul sexual brutal și forțat asupra celor două victime”. El a fost obligat să semneze registrul infractorilor sexuali ce prevedea o sentință de până la maximum 50 de ani stabilit de Kidd, care a citat lui Pell dealtfel o  „viață nevinovată”. „V-ați reformat efectiv”, a spus Kidd, menționând cei 22 de ani de la abuz. „Nu sunteți un risc pentru comunitate”.

Cardinalul, un nume cunoscut în Australia, cu prieteni care includ prim-miniștri și magnați, își păstrează nevinovăția și va face apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri