Caută
Close this search box.

Gen. Ştefan Dănilă: Decizia instanţei întăreşte poziţia gen. Ciucă, ministrul Leş, posibil remaniabil

Gen. Ştefan Dănilă

Puterea ministrului Gabriel Leş este slăbită de decizia Curţii de Apel Bucureşti legată de decretul privind şeful statului major,este opinia fostului şef de Stat Major, generalul Ştefan Dănilă.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, acţiunea Ministerului Apărării prin care a solicitat anularea decretului semnat de Klaus Iohannis, de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării pentru Nicolae Ciucă. Decizia nu este definitivă. Cu toate acestea, fostul şef al Statului Major, gen. Ştefan Dănilă, spune că hotărârea de vineri şi tot ce se întâmplă are efecte mai ample.

Am afirmat, chiar după hotărârea de suspendare a decretului de prelungire, că generalul Ciucă rămâne pe funcţie, neexistând niciun act administrativ care să dispună eliberarea funcţiei. Aşadar, timp de trei luni a fost pe funcţie, dar nu a putut să şi-o exercite, deoarece ministrul Leş nu a dorit acest lucru.

, a spus gen. Ştefan Dănilă. El a explicat, conform Mediafax:

„Pentru ministrul Leş nu cred că va fi foarte dificil, deoarece oamenii politici se adaptează uşor la situaţiile caracterizate prin ambiguitate. Probabil vor colabora instituţional, conform legii, dar legătura de încredere reciprocă nu se mai poate realiza. Iar acest lucru ar putea să se simtă, la un moment dat. (…)

Cei din subordinea şefului SMAp, pe generalul Ciucă, iar cei din structurile subordonate direct ministrului, pe acesta. E adevărat că situaţia de confuzie va mai persista. Totuşi, cred că decizia instanţei îi întăreşte poziţia generalului Ciucă şi o slăbeşte foarte mult pe cea a ministrului. Acesta va intra, foarte probabil, într-o schemă de remaniere.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri