Caută
Close this search box.

Gică Popescu și Vasile Avram, rivalii lui Burleanu din 2014 la FRF, au fost condamnați și închiși. În 2018, contracandidatul Ionuț Lupescu a scăpat de închisoare! Ce simte azi Gică Popescu

Ce înseamnă și soarta omului! În cadrul unei reuniuni la Sofia, România a fost reprezentată de către ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și de către consilierul onorific al Premierului, Gică Popescu. Acesta din urmă, nimeni altul decât fostul căpitan al naționalei României, al Craiovei și al Barcelonei, multiplu câștigător de campionate și cupe în România, Olanda, Spania, Turcia și la nivel european!

Fotbalul i-a adus, iată, la aceeași masă, pe celebrul fost internațional Gică Popescu, 51 de ani, acum consilier onorific al premierului, și pe Răzvan Burleanu, 34 de ani, șeful FRF., aflat la al doilea mandat în această funcție, după alegerile – ambele cu ”cântec” – din 2014 și 2018. Zilele acestea, la Sofia, s-a semnat un memorandum care permite României să-și depună candidatura comună cu Serbia, Bulgaria și Grecia pentru găzduirea Campionatului European din 2028 sau a Cupei Mondiale din 2030.

În 2014, cei doi au concurat pentru funcția supremă de la FRF, dar „Baciul” a fost condamnat și arestat în chiar preziua alegerilor! Popescu l-a bănuit pe Burleanu – fost angajat al Administrației Prezidențiale și chiar decorat în vremea președintelui Traian Băsescu, aflat încă în funcție la momentul acelor alegeri – că a uneltit împotriva lui, băcăuanul fiind beneficiarul direct al condamnării sale, de 3 ani, o lună și 10 zile. Cu credința asta trăiește „Baciul” și la 5 ani distanță de la sentința în „Dosarul transferurilor”, conform celor de la Libertatea. N-o detest pe judecătoarea care m-a condamnat, cât pe Burleanu”, le-ar fi spus olteanul, în 2014, colegilor de generație care l-au vizitat la Rahova, pe 9 octombrie 2014, la împlinirea vârstei de 47 de ani.

„Nu ne pupăm. Nu faceți aprecieri după un rahat de poză”

Într-un interviu pentru Libertatea, Gică Popescu a explodat, când a fost întrebat dacă relația cu Răzvan Burleanu poate duce spre o prietenie imposibil de anticipat în urmă cu 5 ani.

Iată dialogul său cu reporterii Libertatea:

Libertatea: Gică, te-am sunat să ne spui ce ai vorbit cu Răzvan Burleanu, la Sofia, dincolo de chestiunile oficiale. Gică Popescu: Am reprezentat două instituții, atâta tot. N-a fost prima oară când ne întâlnim, ne-am intersectat și la comitetul interministerial. Acum, întâlnirea a fost certificată de câteva fotografii. V-ați împăcat? Care sunt relațiile dintre voi? Nu ne strângem în brațe, nu ne pupăm, dacă asta vrei să știi. Totul ține doar de implicarea în niște proiecte comune. Ați discutat și despre episodul din 2014? Care episod? Cel al alegerilor. Nu avem astfel de discuții. Nici despre selecționarea fiului tău la loturile naționale? Nu există un dialog apropiat, ți-am spus. Cum crezi că vor interpreta fotografia colegii tăi de generație apropierea de Burleanu? Nu știu, întreabă-i! Credeți ce vreți, dar n-ați fost în pielea mea! Nu știți ce e în sufletul meu! Nu răscoliți un episod dureros pentru mine și vă cer să nu faceți aprecieri după un rahat de poză (se enervează). Nu vă doresc să trăiți ce am trăit eu!

Contactat de Libertatea, prin Departamentul de presă al FRF, Răzvan Burleanu a răspuns sec: „Am relații instituționale de colaborare cu toți factorii responsabili implicați în proiecte fotbalistice”.

Războiul declarațiilor

Răzvan Burleanu, 2013: „Gheorghe Popescu vrea să conducă FRF cu liceul industrial şi o serie de eşecuri financiare”. Răzvan Burleanu, 2014: „E clar că Sandu şi Kassai au avut nevoie de un om de paie, iar Popescu e cel mai nimerit. Se agață ca de un colac de salvare, după ce a eşuat în toate afacerile”.

Gică Hagi, 2016: „Sunteți pe zero cu performanțele. De doi ani, zero! Eu nu ajut fotbalul românesc? Pe Popescu l-ați băgat la pușcărie”!

Gică Popescu, 2018: „Eu am deblocat chestiunea (n.r. – amenajarea a 400 de terenuri), să nu-şi facă iluzii, pentru că această chestiune este stabilită de mult timp, este în curs de rezolvare, deci Burleanu vrea să-şi pună medalii din nou în piept”! Răzvan Burleanu, 2018: „Vom fi nevoiți să colaborăm, atât timp cât vom avea niște acte emise de Guvernul României, bineînțeles”. Gică Popescu, 2018: „Dacă Burleanu va fi reales, fotbalul românesc îşi merită soarta”. „Neînțelese alianțe”

Cum comentează „Generația de Aur” faptul că fotbalul i-a așezat în postura de a colabora pe cei doi dușmani? Florin Prunea crede că „Gică este într-o poziție în care, vrea, nu vrea, trebuie să colaboreze cu Burleanu. Nu poate fi vorba de prietenie între ei, să fim serioși!”. „Politica și fotbalul nasc cele mai neînțelese alianțe. Cu toate acestea, între cei doi nu cred că se va putea înfiripa un parteneriat”, consideră Mircea Sandu, președintele de 24 de ani al federației (1990-2014). „Gică Popescu vrea să ajute fotbalul românesc, iar postura în care se află îl face să colaboreze cu Burleanu. Nu cred că Gică Popescu ar intra într-un război cu cineva, mai ales cu domnul Burleanu”, zice Bogdan Stelea. Avându-l aliat pe cumnatul Hagi, care n-a mers la meciurile naționalei cât timp Popescu s-a aflat după gratii, Popescu l-a atacat constant pe Burleanu. Asta după ce fostul internațional a fost cel „mitraliat” de Burleanu, în campania din 2014.

Foarte interesant este că, în lipsa lui Gică Popescu la alegerile pentru președinția FR Fotbal din 2014 (tocmai ce fusese condmnat definitiv și încarcerat exact cu o zi înainte), Răzvan Burleanu a intrat în turul doi cu fostul șef al arbitrilor, Vasile Avram. Evident, Burleanu a câștigat, iar după nu mult timp și Vasile Avram avea să fie și el condamnat definitiv și încarcerat. Sigur, fără nicio legătură cu eternul câștigător Răzvan Burleanu !!!

La alegerile din 2018, marele rival al lui Burleanu a fost nimeni altul decât Directorul Tehnic al UEFA, fostul internațional Ionuț Lupescu. Deși susținut de toată Generația de Aur a fotbalului, de multe alte personalități sociale și sportive, de Steaua (FCSB), Dinamo și toate cluburile importante, de Gheorghe Hagi, Cristi Chivu, Mircea Lucescu și mulți alții, Ionuț Lupescu a pierdut destul de clar alegerile în fața lui Răzvan Burleanu, acuzat ulterior de presă și dde dezvăluiri ample din GSP că ar fi folosit mijloace deloc ortodoxe înainte alegerilor!

Ei bine, Ionuț Lupescu a pierdut alegerile, ca și Avram – căci Gică Popescu nu a mai apucat să candideze, cum se știe – dar cel puțin a scăpat de închisoare!

PS. Este evident că Răzvan Burleanu, 29 de ani la momentul alegerilor din 2014, a avut merite imense, uriașe – pe care nici nu ni le putem, măcar, închipui – în fotbalul românesc, iar victoriile sale la FRF nu pot fi decât dincolo de orice îndoială …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri