PSD pregătește o nouă remaniere guvernamentală. Ar urma să iasă din Guvern miniștrii Rovana Plumb și Natalia Intotero. Ambele sunt pe lista candidaților pentru alegerile europarlamentare 2019.

Pe listă ar putea fi și ministrul Justiției, Tudorel Toader, potrivit digi24. Toader a fost sprijinit de PSD în timpul moțiunii simple împotriva sa, dar social-democrații sunt în continuare nemulțumiți de faptul că nu dă ordonanțele de urgență așteptate.

Florin Iordache, șeful Comisiei speciale parlamentare pentru legile justiției, spunea că este în continuare nemulțumit de Tudorel Toader și i-a cerut „să vină cu nişte măsuri legislative normale potrivit programului de guvernare”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut lui Tudorel Toader să dea până la sfârșitul acestei luni ordonanțe de urgență cu impact în domeniul justiției, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Totuşi, deputatul USR, Stelian Ion, spune că PSD şi ALDE l-au convins pe ministrul Tudorel Toader să dea ordonanţele pe justiţie.

„Este foarte grav ceea ce se întâmplă dacă se adoptă aceste modificări la Codul penal şi de procedură penală prin ordonanţă de urgenţă, e o încălcare crasă a Constituţiei, în condiţiile în care aceste proiecte sunt pe ordinea de zi a Parlamentului”, a spus Stelian Ion.

Remanierea ar putea avea loc în 2-3 săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 6 =