Caută
Close this search box.

Guvernul pregătește amenda pentru toaletele din curte

30% dintre români au toaleta în curte. Ministerul Dezvoltării le cere primarilor să ia măsuri urgente pentru ca toţi locuitorii din comunele în care există reţea de canalizate să se racordeze la acestea. 

Mai mult, nici măcar fosele septice nu vor fi acceptate. Problema este că racordarea la reţeaua de apă şi canal se face pe cheltuiala fiecărui solicitant, iar costurile pot ajunge până la 2.000 de lei.

Cei care nu se conformează riscă amenzi de până la dublul costurilor de branşare.

Ultimele statistici arată că aproape 30 la sută din populaţia ţării are în continuare toaleta în fundul curţii.

Bogdan Ficeac, sociolog– „Proiectele acestea, în principiu, au idei foarte bune care vin pentru mărirea confortului fiecărei familii în parte. Aplicarea se face total aberant. Da, avem nevoie de cât mai multe locuințe racordate la canalizare, dar avem nevoie și de rețele cât mai extinse de canalizare. Avem nevoie de rețele de apă. Au fost atâtea probleme cu apa freatică infestată de la fose septice sau tot felul de gropi de genul acesta. Toate lucrurile acestea trebuie făcute cu cap. Da, se pot amenzi foarte mari celor de rea credință, celor care poluează conștient, fără să le pese de comunitate sau de ceea ce se întâmplă cu mediul, dar sunt atâtea cazuri în care toate oalele s-au spart în capul celor amărâți, care fie nu au știut, fie nu au avut posibilități”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri