Caută
Close this search box.

Huawei contraatacă: Gigantul tehnologic dă în judecată SUA

huawei

Gigantul tehnologic Huawei a deschis joi un front juridic în contra-ofensivă împotriva avertismentelor americane că ar putea ajuta serviciile de informații chineze, depunând un proces pentru a răsturna o lege americană care interzice agențiilor federale să cumpere produsele sale, relatează AFP.

Huawei a declarat că dosarul a fost depus într-un tribunal din SUA din Plano, Texas, provocând un proiect de lege privind apărarea din 2019 care împiedică agențiile guvernamentale să cumpere echipamente, servicii sau să lucreze cu terți care sunt clienți Huawei. Măsura poate transmite un semnal global că Huawei este dispus să folosească toate mijloacele, inclusiv instanțele naționale, pentru a preveni încercările de excludere a acesteia de la o cursă pe piața 5G – viitorul telecomunicațiilor de mare viteză. „Congresul american nu a reușit în mod repetat să prezinte dovezi care să susțină restricțiile sale asupra produselor Huawei. Suntem obligați să luăm această acțiune legală ca pe un recurs adecvat și o ultimă soluție”, a declarat președintele rotativ al Huawei, Guo Ping. „Dacă această lege este anulată, așa cum ar trebui să fie, Huawei poate aduce tehnologii mai avansate în Statele Unite și poate ajuta la construirea celor mai bune rețele de 5G”.

Guo a declarat că compania solicită daune nespecificate. „Guvernul american depune toate eforturile pentru a defăima compania”, a afirmat el într-o conferință de presă la sediul corporativ al gigantului tehnologic din orașul Shenzhen. Guo chiar a contrazis că guvernul american „ne-a spart serverele și ne-a furat e-mailurile și codul sursă”, fără a oferi detalii.

Washingtonul a considerat mult timp Huawei o amenințare potențială, temerile fondate inițial pe seama fondatorului Ren Zhengfei, fost inginer al armatei chineze. Preocupările s-au majorat, întrucât Huawei a devenit lider mondial în echipamentele de rețea de telecomunicații care conectează o mare parte a lumii și unul dintre producătorii de smartphone-uri de top, alături de Samsung și Apple.

Procesul declară că legislația este un „exercițiu neconstituțional al puterii executive și / sau judiciare” și i-a privat pe cei de la Huawei de o „audiere echitabilă” pentru a răsturna acuzațiile împotriva sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri