Caută
Close this search box.

Iohannis și magistrații s-au întâlnit la consultările pe tema situației din sistemul judiciar

Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema situaţiei actuale din sistemul judiciar a început, miercuri, la Palatul Cotroceni. 

„O remarcă pentru publicul general şi, evident, pentru invitaţii mei: astăzi discutăm despre justiţie şi despre legile justiţiei, ca să nu apară impresii eronate”, a precizat şefului statului înainte de începerea discuţiilor.

La întâlnire participă reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România, ai VeDem Just, Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, Asociaţiei Iniţiativa pentru Justiţiei, Asociaţiei Procurorilor din România, Asociaţiei LiderJust, Asociaţiei Magistraţilor din România.

Marţi, şeful statului a avut consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului pentru justiţie. La final, Elena Ghioc, fondator al organizaţiei Iniţiativa România, a anunţat că preşedintele a transmis în cadrul întâlnirii că referendumul pe tema Justiţiei va fi organizat pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri