Klaus Iohannis a adresat un mesaj de condoleanțe Președintelui Republicii Federale Democratice a Etiopiei, doamna Sahle-Work Zewde, în urma tragicului accident aviatc  produs la 10 martie.

„Am aflat cu întristare despre tragicul accident aviatic din data de 10 martie şi doresc să vă transmit compasiunea mea și a poporului român pentru numeroasele pierderi de vieţi omeneşti. În acest moment dureros, doresc să exprim solidaritatea deplină a României cu poporul etiopian.”, se arată în mesajul Președintelui României.

De asemenea, având în vedere că peste 20 de angajați ai Organizației Națiunilor Unite și-au pierdut viața în urma acestui accident, Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe Secretarului General al ONU, domnul António Guterres.

„Profesioniștii dedicați ai ONU, provenind din toate colțurile lumii, și-au pierdut viața în exercitarea misiunii lor, în slujba multilateralismului și a binelui nostru comun.”, se arată în mesajul transmis Secretarului General António Guterres.

Preşedintele României a adresat, totodată, condoleanțe familiilor victimelor și celor apropiați acestora.

122 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Fara a nega tragedia mondiala, iti dai seama ca nu avea „absolut” nimic de „facut” pe ziua de azi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here