Ion Cristoiu afirmă că pe teritoriul României acţionează mai multe servicii secrete străine care se războiesc între ele şi bulversează opinia publică, informează Mediafax. Jurnalistul a spus la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu” că aceste conflicte sunt generate de interese şi de şefii acestor servicii.

Pentru a ilustra bătălia dintre serviciile secrete, Ion Cristoiu a invocat filmul ”Divizia Berlin”, un serial care prezintă povestea unui agent sub acoperire ajuns în birourile CIA din Berlin.

“Pe teritoriul României, dacă cineva ar fi văzut <Divizia Berlin>, staţi că eu mă uit la seriale, ”Divizia Berlin” e un serial, bătălia între antena CIA de la Berlin şi BND-ul (n.r. Serviciul de informaţii externe al Germaniei), nu l-aţi văzut? Şi o să vedeţi acolo cum se mănâncă ei unii pe alţii…”, a povestit jurnalistul.

El a explicat că, pe lângă serviciul rus de informaţii, FSB (fostul KGB), în România mai sunt prezente şi alte servicii străine – MI6, DSTE, BND, CIA, care, deşi teoretic sunt prietene, se faultează reciproc, generând conflicte aparent fără noimă pentru opinia publică.

“Deci pe teritoriul României sunt mai multe servicii, nu numai FSB-ul. Deci, aceste servicii chiar dacă teoretic sunt amice, să spunem MI6, DSTE-ul al francezilor, avem BND, CIA care are o antenă foarte puternică, asta nu înseamnă că nu se lucrează unele pe altele, da? Şi atunci, o serie de lucruri din care noi nu înţelegem nimic, s-ar putea să fie rezultatul unei bătălii între ele, între servicii”, a spus Ion Cristoiu.

74 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Draga maestre eu subt un taran liber si pot afirma ceea ce tu nu poti si anume ca lista de „agentii” pe care ai prezentat-o trebuia sa inceapa, ca „relevanta”, de la coada la cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =