Caută
Close this search box.

Ion Cristoiu lansează ipoteza că evoluţiile pe care le vedem în România se datorează unei intense dispute a serviciilor secrete

ion cristoiu

Ion Cristoiu afirmă că pe teritoriul României acţionează mai multe servicii secrete străine care se războiesc între ele şi bulversează opinia publică, informează Mediafax. Jurnalistul a spus la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu” că aceste conflicte sunt generate de interese şi de şefii acestor servicii.

Pentru a ilustra bătălia dintre serviciile secrete, Ion Cristoiu a invocat filmul ”Divizia Berlin”, un serial care prezintă povestea unui agent sub acoperire ajuns în birourile CIA din Berlin.

“Pe teritoriul României, dacă cineva ar fi văzut <Divizia Berlin>, staţi că eu mă uit la seriale, ”Divizia Berlin” e un serial, bătălia între antena CIA de la Berlin şi BND-ul (n.r. Serviciul de informaţii externe al Germaniei), nu l-aţi văzut? Şi o să vedeţi acolo cum se mănâncă ei unii pe alţii…”, a povestit jurnalistul.

El a explicat că, pe lângă serviciul rus de informaţii, FSB (fostul KGB), în România mai sunt prezente şi alte servicii străine – MI6, DSTE, BND, CIA, care, deşi teoretic sunt prietene, se faultează reciproc, generând conflicte aparent fără noimă pentru opinia publică.

“Deci pe teritoriul României sunt mai multe servicii, nu numai FSB-ul. Deci, aceste servicii chiar dacă teoretic sunt amice, să spunem MI6, DSTE-ul al francezilor, avem BND, CIA care are o antenă foarte puternică, asta nu înseamnă că nu se lucrează unele pe altele, da? Şi atunci, o serie de lucruri din care noi nu înţelegem nimic, s-ar putea să fie rezultatul unei bătălii între ele, între servicii”, a spus Ion Cristoiu.

Un răspuns

  1. Draga maestre eu subt un taran liber si pot afirma ceea ce tu nu poti si anume ca lista de „agentii” pe care ai prezentat-o trebuia sa inceapa, ca „relevanta”, de la coada la cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri