Caută
Close this search box.

Japonia vs. SUA: Premierul japonez Abe s-ar putea întâlni cu Trump în aprilie

Premierul japonez, Shinzo Abe, ar putea să se întâlnească cu președintele Donald Trump în Statele Unite, la sfârșitul lunii aprilie, pentru discuții asupra comerțului dintre Coreea de Nord și Japonia-SUA, au declarat joi doi oficiali guvernamentali și mass-media japoneză, potrivit Reuters.

Întâlnirea a fost solicitată de partea japoneză și au fost făcute aranjamente pentru sfârșitul lunii aprilie, a spus cotidianul „Asahi Shimbun”, fără a se menționa o anumită dată. Doi oficiali guvernamentali familiarizați cu chestiunea au declarat pentru Reuters că planificarea vizitei lui Abe era în curs de desfășurare. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a spus că o călătorie de peste mări a lui Abe nu a fost încă decisă.

Discuțiile s-ar putea concentra pe Coreea de Nord după întâlnirea eșuată a lui Trump cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, din februarie, pe fondul preocupării guvernului de la Tokyo, care a fost eliminat din aceste negocieri, a declarat „Asahi Shimbun”.

Guvernul japonez este de așteptat să voteze luna viitoare privind extinderea sancțiunilor unilaterale împotriva Coreei de Nord cu doi ani, a declarat miercuri postul public de televiziune, NHK.

În cadrul viitoarei întâlniri dintre cei doi lideri, se preconizează că comerțul Japonia-SUA va fi pe ordinea de zi. Trump a determinat companiile japoneze să adauge mai multe locuri de muncă în Statele Unite, Casa Albă amenințând că va impune taxe de până la 25 de procente la vehiculele importate din motive de securitate națională. Oficialii japonezi au afirmat în repetate rânduri că Abe și Trump au convenit anul trecut că Washingtonul nu va impune tarife auto atâta timp cât negocierile comerciale bilaterale sunt în desfășurare.

„Asahi Shimbun” a declarat că discuțiile se vor desfășura, de asemenea, în cadrul unei întâlniri separate în aprilie între ministrul Economiei, Toshimitsu Motegi, și reprezentantul comerțului american Robert Lighthizer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri