Caută
Close this search box.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, critică OUG 114: E un ghiveci, o zacuscă

Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, critică ordonanța lăcomiei (OUG 114), numind-o „un ghiveci, o zacuscă”, în care totul e amestecat

„Nu e bine să schimbi regulile jocului cu câteva zile înainte, ar trebui să lași 6 luni, să se pregătească toată pentru aceste schimbări. Am zis: prorogați termenul de aplicare până în 2020, avem timp să discutăm și să promulgăm în Parlament până în 30 iunie, apoi avem timp 6 luni să se pregătească” sectoarele afectate, a spus Kelemen Hunor la Jurnalul de seară de la Digi24.

„Nu putem să ne permitem o astfel de lipsă de predictibilitate în economie”, a adăugat el.

„Acum suntem în 12-13 martie, mâine, poimâine ar trebui să fie operațională ordonanța de urgență și încă se discută dacă se modifică și unde se modifică. Nu spun că unele chestiuni nu sunt utile, dar nu au existat consultări cu cei care sunt loviți și trebuie să plătească aceste taxe”, a adăugat Kelemen Hunor.

„E un ghiveci, o zacuscă, de la construcții, la taxe, la instrumente bancare, totul e amestecat. Eu cred că, cel puțin în 3-4 zone, e necesară o amendare a ordonanței de urgență, ori în Parlament, ceea ce prefer eu, ori în Guvern, inclusiv prorogarea termenului. Și poate că trebuie făcută această mișcare cât de repede se poate pe zona de bănci.

Kelemen Hunor: Dacă vrei să omori Pilonul II trebuie să spui direct

Taxa de lăcomie, așa cum a intrat în limbajul uzual, trebuie redusă, la nivelul din alte țări din Europa. Nu poți să crești de 3, 4, 5, 13 ori față de ceea ce poate fi suportat de bănci, pentru că până la urmă vom plăti noi, care avem bani luați de la bănci, va plăti economia”, a spus Hunor.

„La energie, nu poți să rămâi la 2%, pentru că investițiile vor suferi și securitatea, infrastructura energetică va suferi și, iarăși, va intra în prețul plătit ori de marii consumatori – și asta înseamnă că se va duce mai departe prețul în produse și servicii – ori la persoanele fizice”, a subliniat președintele UDMR.

„Și la pensiile private trebuie să existe o schimbare, pentru că cei care administrează aceste pensii private nu au cum să vină cu 800 milioane de euro pentru capitalizare în condițiile în care randamentul este de 2% și tu vei primi banii, că nu ai cum să primești sub 4% de pe piața bancară-financiară.(…) Dacă citesc eu OUG, foarte simplu pot să înțeleg că pot să fac și anul viitor, în funcție de. Deci nu se poate, dacă vrei să omori Pilonul II trebuie să spui direct. Eu cred că pensiile private trebuie să rămână”, a spus Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri