Caută
Close this search box.

Kovesi ar putea să devină astăzi singurul candidat la șefia Parchetului European

Kovesi

În pofida încercărilor făţişe ale Guvernului de a o împiedica pe Laura Codruta Kovesi să ajungă procuror-sef european, aceasta a rămas în cursă şi a primit votul celor două comisii ale Parlamentului European.

Urmează o etapă de negociere, iar echipa de negociatori se va decide joi, la Conferinţa Preşedinţilor. Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu este cel va reprezenta grupul PPE, care a susţinut-o deschis pe Kovesi, la Conferinţa Preşedinţilor de joi, unde va fi decisă echipa de negociere a Parlamentului European cu Consiliul UE pentru desemnarea viitorului procuror-sef european.

„Voi reprezenta PPE în Conferinţă preşedinţilor, când se va decide cine va face parte din echipa de negociatori a Parlamentului European pentru desemnarea, în urma negocierilor cu Consiliul, a viitorului procuror şef al Parchetului European.

Lucrurile stau după cum urmează: Consilul are o listă de priorităţi, cu reprezentantul Franţei pe primul loc şi doamna Kovesi pe locul doi.Parlamentul European are o altă listă, potrivit voturilor din #LIBE şi #CONT, în care doamna #Kovesi este pe primul loc, iar candidatul Franţei pe locul doi.Cei care vor reprezenta Parlamentul European în aceste negocieri nu au voie să devieze de la poziţia dată prin vot de comisiile LIBE şi CONT”, a scris Marian-Jean Marinescu pe Facebook, conform Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri