Caută
Close this search box.

Laura Codruța Kovesi, audiată în dosarul de luare de mită, în aceeași zi în care la Bruxelles este aleasă echipa de negociere pentru desemnarea procurorului european

kovesi

Laura Codruța Kovesi va fi audiată joi din nou la Secția de investigare a magistraților, în aceeași zi în care la Bruxelles este aleasă echipa de negociere pentru desemnarea procurorului european.

Fosta șefă a DNA a fost audiată pe 15 februarie la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.

Fosta șefă DNA a declarat, sâmbătă, că au fost prea multe coincidențe în dosarul penal pe care i l-a făcut Secția de anchetare a magistraților. Ea a afirmat că s-a început urmărirea sa penală chiar înainte de a merge la audierea din Parlamentul European, iar acum este chemată din nou la Parchet chiar în ziua în care trebuie să meargă din nou la Bruxelles.

Laura Codruţa Kovesi a obţinut miercuri 26 voturi miercuri în comisia pentru libertăţi civile şi justiţie a Parlamentului European, clasându-se pe locul întâi pentru ocuparea poziţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Pe locul doi s-a clasat Francois Bohnert cu 22 voturi, iar pe trei Andres Ritter , care a obţinut un singur vot. Un vot a fost nul. Kovesi a câştigat marţi seară şi votul din comisia pentru control bugetar a Parlamentului European, primind 12 voturi, în vreme ce Francois Bohnert a obţinut 11 voturi, iar Andres Ritter a obţinut un singur vot.

Procurorul-şef european, care va conduce Biroul Procurorului Public European , va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri