Caută
Close this search box.

Laurenţiu Mihu spune că la Digi24 cenzura este doar vârful aisbergului

laurenţiu mihu

Jurnalistul Laurenţiu Mihu, redactor-şef adjunct la Digi24.ro, a reacţionat la vestea concedierii sale cu un articol publicat chiar pe site-ul postului de televiziune.

„Între o presă ce tinde să fie acaparată de consultanți și un mediu de afaceri vânat de politruci, România tinde să se îndepărteze de valorile europene pentru a cădea în prăpastia săpată cu răbdare de fratele cel mare de la Est. Cei ce conduc țara în această direcție pot avea în final succes cu o singură condiție: cedarea fără luptă a celor care vor avea cel mai mult de pierdut. E cineva pregătit pentru un asemenea deznodământ?”

, scrie Mihu. După ce face o analiză a situaţiei în care se află astăzi România, enumerând rădăcinile istorice ale acesteia, Laurenţiu Mihu scrie, în finalul articolului:

„Azi, în schimb, România are (încă) la dispoziție construcția, adică ceea ce s-a realizat în perioada 2005-2016 (sigur, cu tot mai multe frâne începând cu 2012). Dar la nivelul elitei a dispărut însă perspectiva europeană și euroatlantică, dar a apărut cea de tip Putin-Erdogan.

Perspectiva europeană și euroatlantică încă se manifestă la nivelul publicului larg și al societății civile, dar în lipsa unei implicări pe măsura provocărilor riscul ca ea să devină irelevantă e uriaș.

La fel cum rolul jurnaliștilor trași pe dreapta de o putere politică sufocantă este nu de a se plânge, ci de a se replia și reacționa, la fel și rolul societății civile și al companiilor din mediul privat este de a-și uni forțele și a rezista.

Factura inacțiunii va fi mai mult decât împovărătoare și, după cum bine cred că știm cu toții, nu va fi loc pentru toată lumea să își rezolve problema părăsind această țară.

Să ne revedem cu bine!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri