Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea, răspuns foarte dur către Comisia Europeană: ‘Eu n-o să fiu de acord niciodată’

comisia europeană

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, pe tema punerii în întârziere și a procedurii de infrigement împotriva României pe directiva privind gazele naturale, că nu este de acord ca românii „să plătească facturi cu preţul până la cer”.

„Eu n-o să fiu de acord niciodată ca românii să plătească facturi cu preţul până la cer. Nu-s de acord. Pot să fiu numit oricum. Dar, cu gazele care se extrag din pământul românesc şi care au preţul de cost, inclusiv profitul în jur de 40 de lei pe megawatt-oră, să se ajungă la 120 de lei şi de aici în continuare să meargă până la cer şi noi să nu facem nimic, nu-s de acord cu asta”, a afirmat Dragnea la Slobozia, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a decis să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru nepunerea corectă în aplicare a anumitor cerinţe prevăzute de Directiva privind gazele naturale (Directiva 2009/73/CE) şi de Regulamentul privind siguranţa furnizării de gaze (Regulamentul UE 2017/1938), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Acesta este primul pas al procedurii de infringement. Statele avertizate au la dispoziţie două luni pentru a răspunde Comisiei.

Potrivit CE, cele două directive vizează asigurarea competitivităţii pe pieţele gazelor din UE, garantând în acelaşi timp aprovizionarea în condiţii de securitate a gospodăriilor şi a altor clienţi care necesită o protecţie specială.

Un răspuns

  1. Am fost pentru o perioada administrator in condominiumul in care locuiesc si stiu sigur pretul pe care-l platesc cetatenii pentru gazele naturale furnizate, adica 430 de euro pe mia de metri cubi (in conditiile in care Rusia exporta la 230 de dolari pe mia de metri cubi) si nu cred ca „vivat” este indemnul pe care trebuie (ca natie) sa-l adresam OMV-ului RDG-ist. Si fata de cat platim anual la bugetul UE, cred ca nationalizarea fireasca a subsolului aflat in granitele recunoscute reprezinta o procedura si o cifra suportabila (chiar cu profit) pentru aceasta tara.
    Ce vom face in viitor cu resursele noastre, vom hotara noi. Asteptam provincia, Rusia singura sau „vestul” singur si analiza ar trebui sa fie una pur economica si legata de interesul national, poate si politic dar doar in sfera „realizarii” acelui interes care trebuie sa excluda din start aceasta noua „poarta” la care am „aderat” fortat in urma loviturii de stat din 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri