Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea, supărat pe negocierea politică din Parlamentul European: Cine mai poate avea încredere într-un procuror european pus eminamente politic?

dragnea
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, într-un interviu difuzat de România TV, că i se pare „foarte gravă” negocierea politică din Parlamentul European, cu foarte multă patimă, pentru desemnarea viitorului procuror şef european, el adăugând că acesta va pleca din start cu „un mare handicap de legitimitate şi credibilitate”.
Dragnea a susțint că pentru el nici nu are importanţă cine va fi desemnat procuror european și că i se pare „foarte gravă această negociere cu foarte multă patimă din Parlamentul European”.
„Cine mai poate avea încredere, indiferent de cine va fi desemnat, într-un procuror european pus eminamente politic? Asta este, după părerea mea, cel mai mare rău care s-a făcut, că această procedură se duce într-o negociere politică (…) Eu cred că, repet, indiferent cine va fi ales procuror european, va pleca cu un mare handicap de legitimitate şi de încredere”, a declarat Liviu Dragnea la România TV, întrebat despre votul din comisiile Parlamentului European cu privire la ocuparea postului de procuror-șef european, pentru care candidează şi Codruţa Kovesi.
Liderul PSD a mai susținut că dacă în România s-ar face numiri politice ale procurorilor, ar exista nemulţumiri ale oficialilor europeni.
„Noi, dacă introducem în lege să fie procurorii şefi din România votaţi de Parlament, sunt absolut convins că o să urle tot Bruxelles-ul”, a spus preşedintele PSD, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri