Caută
Close this search box.

Manfred Weber, veste bună pentru români. Mecanism obligatoriu pentru statul de drept

manred weber

Candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, că vrea să transmită un mesaj de respect pentru cei care ies în stradă ca să-şi exprime opiniile şi a spus că până şi judecătorii din România arată că ceva nu merge bine. Weber a spus că la nivelul UE trebuie implementat un mecanism care să garanteze respectarea statului de drept.

„Primul meu mesaj este un mesaj de respect faţă de cei care îşi exprimă opiniile şi ies în stradă pentru a şi le exprimă. Pentru nivelul european, avem foarte multe posibilităţi de a garanta că atunci când o ţară vrea să se alăture UE există o serie de criterii înalte care trebuie întrunite înainte ca cineva să adere.

Dar când cineva este deja membru al UE şi nu doreşte să respecte aceste principii care se doresc a fi garantate în UE, atunci nu avem prea multe instrumente de a garanta acest lucru.

Chiar şi judecătorii de aici ne arată că ceva nu merge bine şi cred că pentru viitor UE trebuie să implementeze un fel de mecanism obligatoriu pentru statul de drept, pentru ca aceste principii fundamentale să fie garantate în UE. Nu există încă un astfel de mecanism şi cred că toată lumea din Europa se aşteaptă la acest lucru. Nu e o împărţire între est-vest, nord-sud”, a afirmat Manfred Weber.

El a spus că „toată lumea trebuie să ştie că statul lucrează fără corupţie, are un sistem de justiţie independent şi o presă independentă”. „Eu vreau să propun un astfel de mecanism care să garanteze pe termen lung respectarea acestor valori”, a subliniat Weber, conform Aktual24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri