Caută
Close this search box.

Masacrul din Noua Zeelandă: Bărbatului însărcinat cu distribuirea fluxului live i-a fost refuzată cauțiunea

Unui bărbat în vârstă de 18 ani i-a fost refuzată luni cauțiunea la o curte din Noua Zeelandă, după ce a fost acuzat că a distribuit un flux live a masacrului în masă la o moschee, a raportat „New Zealand Herald”, citat de Reuters.

Bărbatul a fost arestat vineri, dar poliția a spus de atunci că nu crede că a fost implicat direct în atacurile la două moschei din Christchurch care au avut loc în aceeași zi, în care au fost uciși 50 de închinători. El se confruntă cu acuzații de împărtășire a fluxului live al atacatorului și de postarea unei fotografii a uneia dintre moscheile atacate cu mesajul „ținta dobândită” împreună cu alte mesaje de chat care „incitau la violențe extreme”, a raportat Herald. Cererea sa de cauțiune a fost refuzată, dar judecătorul i-a acordat anonimatul numelui. El se va întoarce în instanță luna viitoare.

Australianul Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, suspect al supremației rasei albe, a fost acuzat de crimă pentru împușcăturile din moschei. Tarrant a fost reținut fără o plângere și va reveni în instanță pe 5 aprilie, unde poliția a declarat că este posibil să se confrunte cu mai multe acuzații.

Adolescentul a fost inițial însărcinat cu publicarea materialelor care ofensau alte rase și etnii, dar această acuzație a fost retrasă și înlocuită luni cu celelalte două acuzații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri