Caută
Close this search box.

Măsuri radicale ale autorităților americane: Un district din New York declară starea de urgență pe fondul unei epidemii de rujeolă

Un district din New York, lovit de o epidemie de rujeolă, a declarat marți o stare de urgență și a interzis minorii nevaccinați din locurile publice în încercarea de a împiedica răspândirea bolii cândva eliminată, potrivit AFP.

Măsura, care definește un loc public ca „oriunde intenționează să se adune mai mult de 10 persoane” – inclusiv în transportul public – a fost anunțat de oficialii din Rockland County, aflat a 40 de kilometri nord de New York. Datorită faptului că a intrat în vigoare miercuri la miezul nopții pentru 30 de zile, pare să fie cel mai radical pas al oficialilor americani după focarele din mai multe regiuni care au fost acuzate de o mișcare anti-vaccinare. „Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a pune capăt acestui focar și pentru a proteja sănătatea celor care nu pot fi vaccinați din motive medicale și a copiilor prea mici pentru a fi vaccinați”, a spus Ed Day. Day a criticat, de asemenea, „rezistența” unor localnici la inspectorii de sănătate. „S-a spus că «nu discutăm acest lucru, nu vă întoarceți», când vizitează casele persoanelor infectate ca parte a investigației lor”, a declarat el, mărturisind astfel de răspunsuri „inacceptabile și iresponsabile”.

Districtul Rockland, cu o populație de peste 300.000, a înregistrat 153 de cazuri de rujeolă, care a fost declarată oficial eliminată în 2000.

În ciuda campaniilor majore de vaccinare de la izbucnirea focarului în luna octombrie, circa 27% dintre minorii cu vârste cuprinse între un an și 18 ani rămân nevaccinați, a spus Day. Cele mai afectate cartiere sunt cele cu o populație evreiască extrem de ortodoxă, unde mulți se opun vaccinurilor pe motive religioase.

Vaccinările sunt teoretic necesare pentru a merge la școală în Statele Unite, dar 47 din cele 50 de state – inclusiv New York – permit scutiri, mai ales din motive religioase.

Un răspuns

  1. poza este pentru varicela ce fel de epidemie este varicela sau rujeola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri