Caută
Close this search box.

Meci infernal, cu ploaie și întreruperi. Simona Halep a ratat revenirea pe locul 1 mondial!

Din păcate pentr noi toți, Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, vineri, cu 7-5, 6-1, de Karolina Pliskova (Cehia), locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, în semifinalele Miami Open. Simona o învinsese pe Pliskova recent, chiar la ea acasă, în meciul de Fed Cup dintre Cehia și România!

Partida a fost întreruptă de ploaie de două ori, o dată la scorul de 3-3, aproxiamtiv o oră, şi a doua oară la 5-7, 0-5 (Simona), circa 70 de minute. În urma acestui eşec, Halep a ratat o ocazie extraordinară de a reveni pe locul I WTA. Ea va urca totuşi de pe locul 3 pe locul 2, în clasamentul ce va fi publicat luni, doar dacă Pliskova pierde finala!

Simona Halep a început foarte bine meciul cu Pliskova, a fost agresivă, a jucat cu mingi lungi şi pe marginile terenului, care au obligat-o pe adversară să se mişte mult şi să lovească din poziţii inconfortabile. Halep a servit însă slab, a coborât nivelul de joc din ce în ce mai mult şi i-a permis jucătoarei cehe să intre mai bine în joc.

Pliskova nu a început prea bine partida, dar căderea din jocul româncei i-a oferit puncte şi încredere. Sportiva cehă şi-a reglat în special serviciul, apoi loviturile imparabile şi, cum de dincolo de fileu nu a venit nicio reacţie, s-a impus cu uşurinţă.

În primul set, cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 2-2, apoi Halep a făcut break, iar Pliskova a răspuns cu rebreak. Pe serviciul Karolinei Pliskova, la 3-3, Halep a avut 40-15, dar ploaia a întrerupt partida timp de aproape o oră.

La reluare, Pliskova a comis o dublă greşeală, astfel că scorul a devenit 4-3 pentru Simona, apoi 5-3, după serviciul româncei.

Din acel moment, s-a produs o nouă prăbuşire bruscă în jocul Simonei Halep, care a pierdut nouă ghemuri la rând, cele de 5-5 şi de 5-6, la zero. La 5-6, Halep a condus cu 40-15 pe propriul serviciu, dar setul a trecut în dreptul adversarei, cu 7-5, după 49 de minute.

Simonei Halep nu i-a mai ieşit nimic în setul al doilea, iar Pliskova a făcut repede 5-0, înainte ca ploaia să oprească din nou partida, după 70 de minute de joc efectiv.

La reluarea jocului, după alte 70 de minute de pauză, fiecare jucătoarea şi-a făcut serviciul, astfel că Pliskova s-a impus, cu 6-1, după o oră şi 15 minute de joc efectiv. Partida s-a încheiat după ora locală 01.00, iar scorul întâlnirilor directe Halep – Pliskova a devenit 7-3.

Pliskova va evolua în finală cu australianca Ashleigh Barty, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 12.

În aceste condiții, nici poziția a doua în clasamentul WTA nu este garantată pentru Simona Halep. Asta tocmai din cauza Karolinei Pliskova, cea care poate să treacă peste româncă dacă se impune în finala de la Miami, în care o va înfrunta pe Ashleigh Barty. Pliskova are 5580 de puncte după calificarea în semifinale, rezultat care o ajută să urce trei poziții, pe locul 4. Dacă o bate pe Barty, Pliskova ajunge la 5930 de puncte și urcă și peste Halep și Pliskova, pe locul 2.

Pentru Simona Halep urmează o perioadă cu atât mai complicată din punct de vedere al luptei pentru o poziție cât mai bună în clasamentul WTA. Asta pentru că sezonul de zgură aduce și foarte multe puncte de apărat pentru româncă. Cele mai multe chiar la Roland Garros, nu mai puțin de 2000, pentru titlul din 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri