Caută
Close this search box.

Mihai Şora, premiat: Un moment de mare bucurie, revin la tinereţile mele. Tudorel Toader a primit „Secera şi ciocanul”

mihai şora

Mihai Şora a primit premiul „Ion Monoran”, la a 27-a ediţie a premiilor Societăţii Timişoara care a avut loc la Biblioteca Universităţii de Vest.

La eveniment au ajuns filosoful Mihai Şora şi jurnalistul Cristian Pantazi. A fost prezentă şi scritoarea Ana Blandiana, laureată în 1999 a Societăţii Timişoara.

Mihai Şora, care a primit premiul „Ion Monoran” (Ion Monoran, fost scriitor şi jurnalist, care, în timpul revoluţiei de la Timişoara, din 1989, a fost cel care a oprit circulaţia tramvaielor, acesta fiind un moment important în timpul acelor evenimente – n.r.), a venit la eveniment alături de soţia sa, Luiza Şora.

„Mă simt acasă la Timişoara. Ca un timişorean care şi-a făcut copilăria, şcoala primară şi secundară în acest oraş. E un moment de mare bucurie. Revin la tinereţile mele şi la faptul de a fi timişorean. Pentru mine asta este o confirmare la care ţin foarte mult”, a declarat Şora, după primirea premiului.

Ana Blandiana: „România nu este cea pe care o reprezintă Guvernul ei”

Printre laureaţi s-a aflat şi jurnalistul Cristian Pantazi. El a primit premiul „Oscar Berger” (fost jurnalist, redactor – şef al ziarului Timişoara – n.r.) pentru jurnalism.

Ana Blandiana a spus, potrivit News.ro, că „România nu este cea pe care o reprezintă Guvernul ei”.

„Nu ştiu cât din Proclamaţia de la Timişoara se află în Constituţia României, ştiu însă că Punctul 8 nu se află. Au fost ani mulţi, anii ’90, în primul rând, cei mai buni ani ai Alianţei Civice, în care venirea la Timişoara şi primirea unui premiu de la Timişoara şi colaborarea dintre noi au fost nu doar un titlu de glorie, ci şi o speranţă.

România nu este cea pe care o reprezintă Guvernul ei, România suntem noi şi cred că aproape ne facem datoria”, a spus Ana Blandiana.

Alţi doi premianţi nu au participat la festivitate. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, care a primit premiul „Speranţa”, a lipsit deoarece este plecat din ţară, însă a transmis că va ajunge luna viitoare la Timişoara şi atunci va primi distincţia.

Al doilea absent a fost ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cel căruia i-a fost decernat premiul „Secera şi ciocanul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri