Caută
Close this search box.

Modificări importante în sistemul de educaţie: Evaluarea națională de la clasa a VIII-a ar putea fi desființată

ecaterina andronescu

Ministrul Învăţământului a anunţat schimbări importante în Educaţie – Evaluarea națională de la clasa a VIII-a ar putea fi desființată şi se modifică învățământul obligatoriu.

Ecaterina Andronescu a spus că a lansat „dezbateri publice cu directorii școlilor” să vadă dacă Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a „se mai justifică”, fiind considerată, mai spune ministrul „o evaluare intermediară”, potrivit digi24.

De anul viitor, învățământul obligatoriu va fi extins cu încă trei ani, de la grupa mare până la clasa a XII-a, a mai spus Andronescu.

Oficialul a anunțat că modificarea duratei învățământului obligatoriu se va face printr-un proiect de lege care modifică Legea Educației, aflat la vot decisiv pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului.

„Acum evaluarea de la clasa a VIII-a este doar o evaluare pentru încheierea gimnaziului și repartizarea elevilor în școli profesionale, clasice sau duale, și respectiv în licee. Clasa a VIII-a nu mai reprezintă sfârșitul învățământului obligatoriu, cum era în legea 84, de exemplu.

Dacă învățământul devine obligatoriu pe 12 clase se justifică evaluări intermediare? Toate sunt teme care, fără îndoială, trebuie discutate”, a declarat Ecaterina Andronescu în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri