Caută
Close this search box.

Muzica lui Michael Jackson este „off air” pe seama acuzațiilor de abuz sexual

Posturile de radio din Australia, Canada și Noua Zeelandă refuză să difuzeze muzica lui Michael Jackson în urma unor proaspete acuzații de abuz sexual asupra copiilor, informează AFP.

Nova Entertainment din Sydney a devenit joi cel mai nou grup radio care a anunțat că va scoate din emisie muzica „Regelui Pop”, ca răspuns la opinia publică. Mișcarea vine după difuzarea unui documentar, „Leaving Neverland”, care a inclus doi oameni care au pretins că Jackson i-a abuzat sexual ani de zile. „În lumina a ceea ce se întâmplă în prezent, SmoothFM nu pune în prezent melodii ale lui Michael Jackson”, a declarat directorul de programe al Nova, Paul Jackson, citat de presa locală.

Documentarul nu a fost încă difuzat în Australia. O a doua rețea de radio majoră din Australia, ARN, a declarat că „monitorizează îndeaproape sentimentul publicului față de artiștii individuali”.

În Noua Zeelandă, cântecele vedetei sunt acum aproape complet absente de pe undele radio, după ce au fost retrase de cele două mari rețele radio din țară, MediaWorks și NZME. Cele două companii concurează în dominarea radioul comercial. „Nu hotărâm dacă Michael Jackson este vinovat de pedofilie, ci doar ne asigurăm că posturile noastre de radio vor juca muzica pe care vor să o audă”, a declarat directorul de conținut MediaWorks, Leon Wratt, pentru Magic FM. El a spus că decizia a fost „o reflectare a audiențelor noastre și a preferințelor lor”. Directorul de divertisment al grupului NZME, Dean Buchanan, a confirmat că materialul lui Jackson este în afara emisiei, deși el a evitat să vorbească despre o interdicție. Între timp, radiodifuzorul public Radio NZ a spus că melodiile lui Jackson nu apar în lista de redare, oricum.

Documentarul HBO, care a fost difuzat duminică în Statele Unite, a reaprins întrebări pe termen lung despre relația lui Jackson cu copiii. Doi bărbați, James Safechuck și Wade Robson, născuți în Australia, declară că Jackson i-a abuzat sexual când aveau vârsta de 10 ani și respectiv șapte ani. Au existat zvonuri persistente de-a lungul vieții lui Jackson, dar nici o acuzație nu a fost niciodată dovedită. Documentarul de patru ore din două părți – care a avut premiera la Festivalul de Film Sundance din acest an – a asigurat că aceste acuzații continuă la un deceniu după ce cântărețul a murit de un supradozaj.

Moștenitorii lui Jackson au negat nelegiuirile și au intentat un proces de 100 de milioane de dolari împotriva HBO. Plângerea de 53 de pagini, depusă la Curtea Supremă din Los Angeles susține că HBO încalcă un acord „non-disparagement”, difuzând „Leaving Neverland”. „La zece ani după moartea sa, există încă cei care vor să profite de succesul său enorm la nivel mondial și să profite de excentricitățile sale”, afirmă plângerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri