Caută
Close this search box.

Noi imagini satelit ale Coreei de Nord: Phenianul se „pregătește de lansarea unei rachete”

Imaginile satelit ale unei instalații din apropiere de Phenian sugerează că Coreea de Nord se pregătește să lanseze o rachetă sau un satelit, informează BBC.

Intensificare activității este în jurul unui sit cunoscut sub numele de Sanumdong, unde Coreea de Nord a adunat majoritatea rachetelor sale balistice. Această concluzie vine după rapoartele de la începutul acestei săptămâni că principalul loc de lansare a rachetelor din Coreea de Nord de la Sohae fusese reconstruit.

Lucrările de dezmembrare de la Sohae au început anul trecut, dar s-au oprit în timp ce discuțiile americane au stagnat. Vineri, președintele american Donald Trump a declarat că va fi dezamăgit dacă Coreea de Nord va relua testarea armelor. „M-ar fi surprins într-un mod negativ dacă ar face ceva ce nu ne-am înțeles, dar vom vedea ce se întâmplă”, a spus el. „Aș fi foarte dezamăgit dacă aș vedea testarea”.

Analiștii cred că este mult mai probabil că în acest stadiu Phenianul se pregătește să lanseze un satelit în loc să testeze o rachetă. Cu toate acestea, SUA au declarat la începutul acestei săptămâni că acest lucru ar fi în continuare incompatibil cu angajamentele asumate de președintele Trump și liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri