Caută
Close this search box.

Noi schimbări pe platforma Facebook. Gigantul social media va lua în considerare restricțiile video live după atacurile din Noua Zeelandă

facebook

Facebook a promis să exploreze restricțiile privind transmiterea live, la două săptămâni după ce a fost folosit în timpul atacurilor cu armă asupra a două moschei din Noua Zeelandă, relatează BBC.

Directorul executiv Sheryl Sandberg a declarat că gigantul social media a fost de acord cu apelurile că ar trebui „să facă mai mult”. Cincizeci de oameni au fost uciși în urma împușcăturilor din Christchurch, iar filmul original al atacului a fost văzut de 4 000 de ori înainte de a fi eliminat.

Între timp, Noua Zeelandă urmează să revizuiască legile „inadecvate” privind discursurile de ură. Ministrul Justiției, Andrew Little, a declarat că legile actuale nu au abordat „lucrurile rele și urâte pe care le vedem online” și că guvernul și Comisia pentru drepturile omului ar depune eforturi pentru a prezenta propuneri până la sfârșitul anului.

Mai mult de 20.000 de persoane au participat vineri la un serviciu memorial la Christchurch pentru a onora cele 50 de victime ale atacurilor din 15 martie. Zeci de alte persoane au fost rănite, 21 de persoane rămân în spital, trei dintre ele la terapie intensivă.

Declarațiile Facebook

„Toți cei de la Facebook se află în fața victimelor, a familiilor lor, a comunității musulmane și a întregii Noii Zeelande”, a scris Sandberg în scrisoarea sa către „New Zealand Herald”. „Mulți dintre voi ați întrebat, de asemenea, cum au fost utilizate platformele online, cum ar fi Facebook, pentru a transmite videoclipuri groaznice ale atacului … Am auzit feedback-ul că trebuie să facem mai mult – și suntem de acord”. Sandberg a spus: „În primul rând, explorăm restricțiile privind cine poate face live în funcție de factori precum încălcările standard comunitare anterioare”.

Facebook a spus că mai puțin de 200 de persoane au vizionat videoclipul de 17 minute al împușcăturilor din Christchurch în timp ce era live, iar primul raport al utilizatorului a venit la 12 minute după ce s-a încheiat. Site-urile mass-media de socializare s-au străduit să rețină atacul video, care a fost copiat pe site-ul 8chan de partajare a fișierelor de pe altul și apoi a generat 1,5 milioane de exemplare. Directorul executiv nu a anunțat nicio modificare a politicii, dar a subliniat modul în care rețeaua socială ar consolida regulile pentru utilizarea serviciului Facebook Live și va lua atitudine pentru a abordarea urii pe platformele sale. Compania a declarat că va bloca „lauda, ​​sprijinul și reprezentarea naționalismului și separatismului alb” pe Facebook și Instagram începând cu săptămâna viitoare.

Facebook a fost puternic criticat în Noua Zeelandă în urma atacului asupra lipsei de răspuns a oficialilor. Comisarul pentru confidențialitate al țării a scris săptămâna trecută că „tăcerea ta este o insultă pentru durerea noastră”, a declarat către directorii Facebook, potrivit „Herald”. Facebook a declarat că lucrează cu poliția din Noua Zeelandă la investigația sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri