Jurnaliștii Ionela Arcanu(Realitatea TV) și Ovidiu Oanță(Pro TV) nu au mai fost acreditați la Ministerul Justiției din ordinul lui Tudorel Toader. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat pentru HotNews.ro că jurnalistul va fi reacreditat „atunci când va respecta regulile de conduită”. La scurt timp, ministrul a revenit cu un alt mesaj: „Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez”. Toader nu făcut însă nicio precizare despre Ionela Arcanu, arată realitatea.net.

Jurnalistul Ovidiu Oanță a publicat răspunsul primit de la Ministerul Justiției, care i-a refuzat cererea de acreditare. În motivarea respingerii cererii, Ministerul Justiției invocă Art. 18, alin 3 din Legea 544/2001.

Evenimentul are loc la două săptămâni după ce ministrul Tudorel Toader i-a amenințat pe ziariști într-o declarație de presă că le va retrage acreditările dacă aceștia continuă să îi pună întrebări.

”Vă promit următorul lucru: am pe masă solicitările de reacreditare pe 2019. În măsura în care nu dați curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi proceda și eu în consecință”, a spus Toader, potrivit portalului ȘtirileProtv.ro.

Timp de aproape o oră, Tudorel Toader și-a prezentat bilanțul de la Ministerul Justiției. A vorbit despre Cartierul Justiției și penitenciare, însă a evitat subiectele importante: OUG 7 sau Secția de investigare a magistraților.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a oferit o primă reacție pentru știripesurse.ro.

Întrebat cum explică gestul său, Tudorel Toader a afirmat pentru știripesurse.ro că „îi voi permite, atunci când va înțelege să respecte regulile de conduită”.

36 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =