Caută
Close this search box.

O nebunie de meci în Florida! Simona a trecut superb ”strada” Polona, spre optimile de finală

simona-halep

Simona Halep, ocupanta locului trei în clasamentul WTA, a jucat în această seară pentru un loc în optimile de finala ale turneului de la Miami Open, de categorie Premier Mandatory, cu premii totale în valoare de 9,035,428 de dolari. Competiţia din Florida se desfăşoară în perioada 19-30 martie.

Simona Halep si Polona Hercog s-au mai întâlnit până în prezent o singură dată, în 2009, pe zgură. Atunci, slovena s-a impus în trei seturi. Cea mai buna clasare a Polonei a fost locul 35, în septembrie 2011. În prezent, jucatoarea din Slovenia ocupa locul 93 WTA. Ea a învins-o în turul doi pe japoneza Misaki Doi, numărul 112 mondial, venită din calificări. Polona Hercog, care a ajuns pe ajuns pe tabloul principal ca lucky loser, s-a impus în meciul cu Misako Doi, scor 7-6 (4), 6-4.

De partea cealaltă, Simona Halep, favorita numarul 2 de pe tabloul principal al competiției, a beneficiat de un prim tur liber, iar în turul secund a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-3, pe Taylor Townsend (USA/96 WTA). Simona Halep a ajuns la editia de anul trecut pâna în turul al treilea, acolo unde a fost învinsa de poloneza Agnieszka Radwanska, acum retrasă din activitate.

Meciul a început foarte echilibrat, așa cum era de așteptat. Simona a condus cu 1-0, dar Polona a revenit la 3-1 pentru ea. Apoi, 3-2. Simona își face serviciul. Românca are însî probleme medicale. În pauza dintre game-uri a cerut un time-out medical pentru a fi bandajată! Se merge cap la cap și se ajnge la 4-4, dar Hercog conduce din nou cu … 6-5. Mai sperăm doar la tie-break, acum. Din păcate, Herzog câștigă primul set cu 7-5.

În setul doi lupta a fost pe muchie de cuțit cu accente dramatice. În final, s-a ajuns la tie-break, 6-6, cu ce emoții!!!

Simona luptă însă fantastic, face 7-1 la puncte și 7-6 în setul doi, ducând meciul, fabulos, în decisiv ! Care decisiv este cu totul la mâna fostei (și viitoarei) nr.1 mondial :6-2.

Halep – Hercog 5-7, 7-6, 6-2

Acum, Simona Halep se va confrunta în optimile de finală cu fostul lider mondial din 2002, Venus Williams (SUA/36 WTA) !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri