Caută
Close this search box.

O reţea de conturi false care lăudau PSD a fost desfiinţată de Facebook

conturi FB

Facebook a eliminat mai multe conturi false şi un grup din România, dar și reale, create de apropiați ai PSD, a spus șeful pentru Cyberseccurity al companiei, Nathaniel Gleicher.

”Au împărtășit, de asemenea, conţinut care incita la dezbinare și au promovat conținut găzduit de câteva domenii care se prezentau ca site-uri de știri”, au spus cei de la Facebook.

”Am eliminat 30 de pagini, grupuri și conturi din România, parte a unei rețele coordonate menite să inducă oamenii în eroare. Clonau pagini care imitau surse reale de știri, dar postau conținut partizan pro PSD”, a spus într-un Nathaniel Gleicher, șeful pentru cyber-security al Facebook, pentru hotnews.

”Au făcut tot ce au putut pentru a-și ascunde identitatea, dar analizele noastre arată că o parte din activitate a fost legată de un om din partidul de la putere, PSD”, a mai spus oficialul companiei.

• Prezența pe Facebook și Instagram: 4 pagini, 26 conturi Facebook și un grup.
• Urmăritori: Aproximativ 1.550 de conturi Facebook au urmărit una sau mai multe dintre aceste Pagini.
• Publicitate: Aproximativ 650 de dolari au fost cheltuieli pentru anunțurile de pe Facebook plătite în USD, EUR și LEI.

El a adăugat că aceste conturi eliminate aveau 1.500 de urmăritori (followers) și bugetul de publicitate a fost mic, 650 de dolari. Primele reclame au fost postate de în 2013, ultimele, în 2019.

Operaţiunea se va repeta şi înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019.

Vedeţi mai jos câteva exemple.

cont Facebook sters

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri