Caută
Close this search box.

Orlando Teodorovici a fost umilit în Consiliul ECOFIN, în chestiunea paradisurilor fiscale

psd

Orlando Teodorovici a fost făcut arşice în Consiliul ECOFIN al Uniunii Europene. Miniștrii de finanțe din UE au adoptat o listă neagră revizuită pentru paradisurile fiscale din afara blocului comunitar, trecând astfel peste propunerea României, de a amâna votul pentru luna mai, scrie Politico.eu.

Potrivit sursei citate, ministrul român al Finanțelor, Eugen Teodorovici, cel care a prezidat reuniunea ECOFIN, de la Bruxelles, declarase anterior presei că, cel mai probabil, Consiliul va veni cu o amânare. Ceea ce, susțin sursele Politico.eu, a creat confuzie în rândul miniștrilor de finanțe.

În acest context, Teodorovici s-a trezit complet izolat, după cum a declarat un oficial ECOFIN. Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice, s-ar fi arătat surprins de sprijinul de care a beneficiat votul pentru lista neagră.

Pe noul document figurează paradisuri fiscale precum Samoa, Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Guam, Insulele Marshall, Oman, Samoa, Trinidad și Tobago, Insulele Virgine SUA, Emiratele Arabe Unite și Vanuatu.

Potrivit reglementărilor agreate de statele UE, țările aflate pe lista neagră se vor confrunta cu restricții privind finanțarea din zona UE și investițiile dinspre Banca Europeană de Investiții.

Guvernele europene pot adăuga propriile sancțiuni. Consiliul a dezvăluit pentru prima oară existența acestei inițiative în decembrie 2017, informează G4Media.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri