Caută
Close this search box.

OUG pentru salvarea lui Liviu Dragnea, anunţată şi asumată în faţa Comisiei Europene

liviu dragnea

Marea noutate față de precedentele tentative de modificare a legislației penale pentru a-l salva pe Liviu Dragnea și pe alți cercetați penal de justiție, este că de această dată totul se întâmplă la vedere, asumat, pe față, spune jurnalistul Dan Tăpălagă.

Ar fi a patra încercare, explică acesta. Precedentele: din ianuarie 2017 (OUG 13), apoi iulie și decembrie 2018, când PSD a și formalizat decizia în CEX de a adopta OUG pentru modificarea Codurilor Penale.

Modificările Codurilor Penale vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare.

De această dată, s-a intrat în linie dreaptă. Iminența modificărilor n-a mai produs nici o emoție publică. Potrivit informațiilor obținute de G4Media.ro, este foarte posibil ca OUG-ul să fie adoptat în ședința de joi a guvernului, în ciuda amenințărilor lansate de șeful statului că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe tema Justiției, în ziua alegerilor europarlamentare.

Adoptarea unui OUG menit să-i scape pe mulți politicieni de Justiție, în frunte cu Dragnea, ar putea oferi pretextul perfect pentru organizarea referendumului. PSD și ALDE ar putea plăti scump la alegeri dinamitarea justiției, însă Dragnea și Tăriceanu au ca principal obiectiv salvarea personală, fiind prea puțin interesați de eventualele pierderi electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri