Caută
Close this search box.

Palestinienii au atacat soldații israelieni din Cisiordania, atacatorii au fost împușcați

Trei palestinieni au condus luni o mașină în soldații israelieni din Cisiordania ocupată, rănind critic un ofițer și ulterior au fost împușcați de trupe, a spus armata citată de Reuters.

Mass-media israeliană a declarat că doi dintre palestinieni au fost uciși.

Într-o declarație care descrie incidentul ca pe un atac palestinian cu mașină, militarii au declarat că doi agresori au fost „neutralizați”, iar al treilea a fost ușor rănit. Armata a declarat că un ofițer a fost rănit critic și că un soldat a fost ușor rănit când a fost dus la o distanță de aproximativ 10 km nord-vest de orașul palestinian Ramallah. Trupele au oprit autovehiculul la marginea drumului noaptea – mass-media israeliană a raportat că acesta s-a stricat – și au fost loviți în mod deliberat, a spus armata.

Palestinienii, mulți dintre ei indivizi fără asociații cunoscute cu grupări militare, au efectuat un val de atacuri cu mașini în Cisiordania la sfârșitul anului 2015 și 2016, dar frecvența acestor incidente a scăzut de atunci.

Israelul a capturat Cisiordania într-un război din Orientul Mijlociu din 1967. Palestinienii încearcă să înființeze un stat acolo și în Fâșia Gaza, pe care o conduce Hamas, cu capitala în Ierusalimul de Est. Convorbirile de pace israeliano-palestiniene s-au prăbușit în 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri