Caută
Close this search box.

„Pe calea cea bună”. Sute de persoane au fost vaccinate după starea de urgență privind epidemia de rujeolă din New York

vaccinarea

Un district din New York, care a declarat o stare de urgență pentru o epidemie de rujeolă, se află pe „calea cea bună” după administrarea a sute de vaccinuri în două zile, a declarat vineri șeful districtului american, informează AFP.

Aflat în stare de urgență, Rockland County a interzis minorii nevaccinați în locurile publice în încercarea de a preveni răspândirea bolii odată eliminată.

Planificată pentru 30 de zile de miercuri de la miezul nopții, situația de urgență survine în timpul unui val al cazurilor de rujeolă din SUA legate de o mișcare anti-vaccinare. „Am vazut deja peste 500 de vaccinuri noi în ultimele zile”, a declarat Ed Day, șeful districtului Rockland County. „Oamenii înțeleg pur și simplu acum că suntem serioși în legătură cu acest lucru”, a adăugat acesta, al cărui cartier este la 40 de kilometri nord de centrul New York-ului. „Noi credem că suntem pe o cale dreaptă pentru a obține cel puțin o rată de imunizare de 93 la suta din prima lovitură”, aproape de nivelul considerat necesar pentru a pune capăt focarului.

Deși rujeola a fost declarată oficial eliminată din Statele Unite în 2000, în acest an au apărut focare în cinci state, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Focarele sunt legate de călătorii care au adus boala înapoi din alte țări, iar majoritatea persoanelor care au primit rujeola erau nevaccinați, a spus CDC.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că mișcarea anti-vaccin în creștere în țările mai bogate constituie o amenințare la nivel mondial privind sănătatea. Fenomenul are aderenți în mai multe state occidentale, inclusiv Marea Britanie și Franța, dar este deosebit de influent în SUA. Între 1 ianuarie și 21 martie, au existat 314 cazuri de rujeolă în Statele Unite, a spus CDC. Districtul Rockland, cu o populație de peste 300.000, a înregistrat 157 de cazuri de vineri. În ciuda campaniilor majore de vaccinare de la izbucnirea focarului în luna octombrie, circa 27% dintre minorii cu vârste cuprinse între 1 și 18 ani din district au rămas nevaccinați, a declarat Day mai devreme în această săptămână. Cele mai afectate cartiere sunt cele cu o populație evreiască extrem de ortodoxă, unde mulți se opun vaccinurilor pe motive religioase. Multe vaccinuri sunt teoretic obligatorii pentru ca copiii să frecventeze școala în Statele Unite. Dar 47 din cele 50 de state permit scutiri pe motive religioase, morale sau personale.

Statul din Washington, în nord-vestul țării, a declarat în ianuarie o stare de urgență pentru o epidemie de rujeolă, o infecție în aer ce provoacă febră, tuse și erupții care pot fi ucigătoare în cazuri rare. Ed Day a solicitat o înăsprire a legislației privind vaccinarea școlară și a spus că un proiect de lege în acest sens a fost discutat la nivel de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri