Caută
Close this search box.

Pentagonul autorizează un miliard de dolari pentru zidul de frontieră al lui Trump

Șeful în exercițiu al Pentagonului, Patrick Shanahan, a autorizat 1 miliard de dolari pentru a construi o parte a zidului lui Donald Trump de-a lungul frontierei SUA-Mexic reprezentând primele fonduri destinate proiectului în baza declarației de urgență a președintelui, relatează AFP.

Departamentul pentru Securitate Internă a cerut Pentagonului să construiască un gard de 92 kilometri și 5,5 metri, să construiască și să îmbunătățească drumurile și să instaleze iluminatul pentru a susține declarația de urgență a lui Trump. Shanahan „a autorizat comandantul Corpului de ingineri al armatei americane să înceapă planificarea și executarea a până la 1 miliard de dolari în sprijinul Departamentului pentru Securitate Internă și Vamă și Patrula de Frontieră”, a spus o declarație a Pentagonului. Secretarul interimar al apărării a citat o lege federală prin care a spus că îi dă Pentagonului autoritatea să construiască infrastructură „peste granițele internaționale ale Statelor Unite în sprijinul activităților anti-narcotice ale agențiilor federale de aplicare a legii”. Declarația a fost lansată cu o zi înainte ca Shanahan să depună mărturie în cadrul Congresului pentru a prezenta și apăra proiectul de buget al Pentagonului.

Casa Albă a elaborat o propunere ambițioasă privind bugetul pentru 2020, care conține nouă miliarde de dolari pentru finanțarea zidului, peste suma de 5,7 miliarde de dolari căutată de Trump pentru acest an. Frustrați de refuzul Congresului de a furniza bugetul dorit, Trump a declarat luna trecută o urgență națională. Casa Albă a semnalat că va încerca să repună în valoare aproximativ 6 miliarde de dolari din fondurile militare, fără a preciza care programe ale Pentagonului ar fi reduse.

Mișcarea a atras condamnarea atât din partea democraților rivali ai președintelui, cât și a celorlalți republicani, care au avertizat că este un abuz al puterii prezidențiale și a creat un precedent periculos.

Trump a făcut securitatea frontierelor o problemă internă și susține că va rămâne în centrul agendei în oferta sa de realegere pentru 2020.

Deși a avut loc o creștere a sosirii familiilor și a copiilor la frontieră, situația generală la frontieră a scăzut substanțial comparativ cu ultimul deceniu sau chiar mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri