Caută
Close this search box.

Percheziţie federală americană la biroul lui Elliot Broidy, într-un dosar de spălare de bani

Elliott Broidy

Autoritățile federale au percheziționat biroul lui Elliot Broidy vara trecută, căutând documente referitoare la afacerile sale cu oficiali străini și cu parteneri ai administrației Trump, scrie ProPublica, citând informațiile conținute într-un mandat de percheziție.

Potrivit sursei citate, agenții federali au fost autorizați să utilizeze mâinile și fața lui Broidy pentru a debloca telefoane care utilizează amprenta sau recunoașterea facială.

Mandatul de percheziție menționează trei posibile infracțiuni investigate de autorități: conspirație (echivalentul în limba română: asociere în vederea prejudicierii statului), spălare de bani și violarea legislației lobby-ului în numele unor oficiali străini. Mandatul, emis în iulie 2018, a vizat biroul lui Broidy din Los Angeles.

Autoritățile au vizat un spectru larg de informații. Acestea ar fi plănuit să obțină orice probă legată de o listă de persoane, țări și companii. Printre aceste nume se numără Rick Gates, un fost oficial în campania lui Trump care a pledat vinovat în dosarul instrumentat de procurorul Mueller, Biroul de Avocatură Colfax, companie fondată de Robin Rosenzweig, soția lui Broidy și câteva țări străine.

Potrivit Pro Publica, purtătorul de cuvânt de la Departmentul de Justiție și de la FBI au refuzat să comenteze informațiile. De asemenea, avocatul lui Broidy și un purtător de cuvânt nu au răspuns unei liste de întrebări transmise de Pro Publica, via G4Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri