Caută
Close this search box.

Petiție pentru excluderea PSD din familia socialiștilor europeni, depusă în Parlamentul European

exclude psd

O delegație de români care trăiesc în străinătate a depus la Parlamentul European o petiție semnată de aproape 18.000 de persoane, prin care solicită excluderea PSD din familia socialiștilor europeni.

”Petiția «Exclude PSD» din fracțiunea social-democrată a fost predată europarlamentarului Jo Leinen (S&D, Germania) în Parlamentul European, la Strasbourg”, se arată într-un comunicat al inițiatorilor demersului.

Delegația formată din patru petiţionari a fost primită de europarlamentarul social-democrat Jo Leinen. Întrevederea a durat 30 de minute. Europarlamentarul Leinen este membru în comitetul AFCO pentru probleme constituționale din Parlamentul European.

”Delegații au argumentat că excluderea PSD ar distanța Alianța S&D și Parlamentul Uniunii Europene de un partid politic extrem de controversat, controlat la ora actuală de persoane care au slăbit normele fundamentale ale oricărei societăți democratice, prin introducerea unei legislații criticate atât politic, cât și la nivelul organismelor de specialitate.

Aceste modificări au fost impuse de obicei prin procedee care au eludat orice dezbatere, de exemplu ordonanțe de urgență. Excluderea PSD ar fi o reafirmare a valorilor și obiectivelor Alianței S&D”, se mai arată în comunicat, conform G4Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri