Caută
Close this search box.

Pompeo optimist în privința dialogului Washington-Phenian după eșecul summit-ului de la Hanoi

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat luni că speră că Statele Unite vor trimite o delegație în Coreea de Nord în următoarele săptămâni, după ce discuțiile dintre președintele Donald Trump și liderul nord-coreean, Kim Jong-un, s-au încheiat fără acord, relatează Reuters.

Cel de-al doilea summit al liderilor din capitala Vietnamului, Hanoi, e eșuat săptămâna trecută, fără nici un acord sau plan imediat pentru o a treia întâlnire între ei sau a delegațiilor lor. „Sunt plin de speranță, deși nu am nici un angajament încă că vom reveni la ea, că voi avea o echipă în Phenian în următoarele săptămâni”, a declarat Pompeo la Iowa Farm Bureau. „Încerc să găsesc acele locuri unde există un interes comun”.

Cele două părți au dat motive diferite pentru încheierea bruscă a discuțiilor de săptămâna trecută despre denuclearizare pe Peninsula Coreeană. Trump a declarat reporterilor joi că Coreea de Nord dorește ca toate sancțiunile să fie ridicate în totalitate. Dar ministrul de externe din Coreea de Nord, Ri Yong-ho, a contestat această afirmație în timpul unei conferințe de presă, spunând că Coreea de Nord a cerut doar ridicarea parțială a sancțiunilor în schimbul dezmembrării principalului său amplasament nuclear de la Yongbyon.

„Ne-am angajat în propunerea fundamentală de a încerca să-l convingem pe președintele Kim, care are 35 de ani, că strategia istorică, a lipsei armelor nucleare, Coreea de Nord va cădea, că guvernul va cădea, că este singurul mod de a obține securitate pentru țara lor. Și au încredere în asta. Sunt încrezători că acest lucru îi va proteja”, a declarat luni Pompeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri