Caută
Close this search box.

Poseidon 2019. Exerciţiu multinaţional în Marea Neagră, peste 1.000 de militari români şi parteneri NATO

poseidon 2019

Peste o mie de militari români și parteneri NATO participă la exercițiul multinațional Poseidon 2019. Până pe 8 martie, militarii vor efectua exerciții pe mare și în aer.

Exercițiul multinațional Poseidon 2019 vizează consolidarea interoperabilității dintre navele și echipajele participante.

Militarii vor efectua exerciții de luptă în apele teritoriale românești și în apele internaționale din zona de vest a Mării Negre, atât pe apă cât și în aer, unde vor acţiona un elicopter Puma Naval, două avioane Mig21 Lancer și două avioane F-16.

Militarii români vor colabora cu partenerii NATO din Bulgaria, Turcia, Spania și Germania. O parte din echipa de coordonare a exercițiului se va afla la sol. Astfel, totul va fi sub control, indiferent de starea vremii.

Exercițiul multinațional Poseidon 2019 se organizează din anul 2005. Anual, echipa de planificare și coordonare se schimbă între România și Bulgaria.

Exercițiile au ca scop perfecționarea militarilor și întărirea prezenței militare în bazinul maritim, în contextul în care există o situație tensonată și instabilă pe flancul estic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri