Caută
Close this search box.

PPE ar urma să câştige alegerile europarlamentare. Cum arată sondajele

vot

Partidul Popular European (PPE) ar obţine 188 de mandate, socialiştii europeni 142 de mandate şi liberalii 72 de mandate în viitorul Parlament European ce va fi format după alegerile europene din 23-26 mai, relevă estimările publicate de legislativul european cu privire la viitoarea sa componenţă (cea de-a noua legislatură), în baza unei selecţii de sondaje naţionale realizate înainte de 26 martie.

Pe poziţia a patra s-ar plasa Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENF), cu 61 de locuri, formaţiune urmată de Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR, 53 de locuri), Verzi (51 de locuri), Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică (GUE/NGL 49 de locuri) şi Europa Libertăţii şi a Democraţiei Directe (EFDD, 30 de locuri).

Numărul membrilor neafiliaţi ar fi de şapte, iar alţi eurodeputaţi – 52.

La nivelul României (care va avea 33 de locuri în noul Parlament European, comparativ cu 32 în actuala legislatură), estimările publicate vineri indică 11 mandate pentru PSD (29%), nouă mandate pentru PNL (24,7%), cinci mandate pentru Alianţa 2020 USR PLUS (14,2%), patru mandate pentru ALDE (10,7%), trei mandate pentru Pro România (9,6%), un mandat pentru UDMR (5%). PMP nu ar obţine niciun mandat (4,7% din voturi, sub pragul minim de 5%), informează G4Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri