Caută
Close this search box.

Președintele Conservatorilor britanici: Toate opțiunile Brexit se află pe masă

Președintele Partidului Conservator al prim-ministrului britanic Theresa May a declarat că toate opțiunile au fost pe masă pentru a scoate Marea Britanie din impasul Brexit, dar căutarea unei uniuni vamale cu Uniunea Europeană ar fi dificilă, informează Reuters.

„Trebuie să ne uităm la ceea ce putem face în continuare și trebuie să facem ceva diferit”, a declarat Brandon Lewis la radio BBC sâmbătă când a fost întrebat dacă mai poate încerca să-și depună din nou înțelegerea de retragere la un vot parlamentar. Parlamentarii au respins vineri acordul Brexit pentru a treia oară, lăsând retragerea Marii Britanii din UE în turbulențe în ziua în care inițial urma să părăsească blocul. „Parlamentul va continua acest proces luni și trebuie să analizăm toate opțiunile”, a spus Lewis.

Cu parlamentul și guvernul blocat în tranzacția negociată de May, rămâne neclar cum, când sau chiar dacă Marea Britanie va părăsi UE.

Luni, parlamentarii vor încerca să ajungă la un acord cu privire la un plan alternativ Brexit, care ar putea să dețină sprijinul majoritar al tuturor partidelor. Opțiunile care au adunat până acum cel mai mult sprijin implică legături mai strânse cu UE și un al doilea referendum.

Lewis a spus că opțiunea unei uniuni vamale ar fi dificilă de urmărit, deoarece a zburat în fața promisiunilor conservatorilor înainte de alegerile naționale din 2017 și nu a respectat rezultatul referendumului Brexit din 2016. Întrebat dacă o cale de ieșire din impas ar fi să organizeze noi alegeri naționale, Lewis a spus că nu crede că alegătorii britanici ar vrea să se întoarcă la urne.

BBC a declarat că oficialii guvernamentali nu au exclus posibilitatea unui vot electoral în parlament între cea mai populară opțiune propusă de parlamentari și acordul lui May.

Lewis a susținut-o pe May ca premier, dar a spus că știe de scrisoarea trimisă de parlamentarii conservatori care i-au cerut demisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri