Caută
Close this search box.

Procuror braşovean despre independenţa Justiţiei: Nu vom renunţa niciodată la luptă!

Procuror braşovean

Procurorul braşovean Răzvan Băra a acordat un interviu pentru Ziare.com despre chestiunea cea mai arzătoare la ordinea zilei: independenţa Justiţiei. Mai jos, principalele declaraţii.

– Noua OUG privind legile justiţiei este încă o dovadă a dispreţului pe care Guvernul îl are faţă de CSM şi faţă de magistraţi în general.

– Se pare că Guvernul ţine morţiş să ne arunce din rândul ţărilor civilizate şi să forţeze mâna partenerilor europeni în a declanşa procedurile de sancţionare a statului român.

– Când ai mai puţini membri decât o linie la hochei pe gheaţă, nu poţi clama că vorbeşti în numele magistraţilor. Din punctul nostru de vedere, negocierile cu magistraţii nu au avut loc.

– Nu putem fi prostiţi şi nu putem fi duşi cu zăhărelul.

– Când ai o structură de parchet paralelă, care poate oricând inculpa un magistrat şi îl poate suspenda din funcţie, nu mai poţi vorbi de independentă. Când nu ai pârghii legale, mecanisme de check and balances, acela nu mai este sistem de drept.

– Altă soluţie decât desfiinţarea secţiei pentru magistraţi nu există.

– Dacă magistraţii nu sunt liberi, niciun om nu mai este liber în ţara asta.

– Avem exemple despre cum ar arăta justiţia controlată politic. Anii ’90 nu sunt foarte departe. Dorim să ne întoarcem în acele vremuri?

– Cei doi ani de mandat ai dlui Toader coincid cu cei mai negri ani ai justiţiei române de la era Nastase-Stanoiu, în care multe din progresele înregistrate în ultimii 10 ani sunt pe care să fie pierdute.

-Magistratura actuală a înţeles misiunea pe care o are. Este o chemare, o menire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri