Sute de persoane protestează, sâmbătă seara, în centrul Capitalei, față de modificarea legilor justiției. Oamenii s-au adunat în Piața Universității, unde își strigă nemulțumirile.

ACTUALIZARE ORA 20:00. Protestatarii nu au pornit încă în marș spre sediul DNA. A avut loc și un mic conflict cu jandarmii, în momentul în care mai mulți manifestanți au încercat să treacă de gardurile de protecție și să ajungă în șosea.


Numărul protestatarilor care s-au strâns în Piaţa Universităţii a ajuns la câteva sute. Oamenii strigă „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Adina Florea, sluga PSD”, dar şi „Jandarmeria, apără hoţia” şi „Magistraţi, nu cedaţi”.

De asemenea, se scandează mesaje de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi.

În Piaţa Universităţii sunt, printre alţii, regizorul Stere Gulea, Tudor Chirilă şi mai mulţi membri USR, printre care fostul ministru Vlad Voiculescu, informează News.ro.

„Cred că ce se întâmplă în momentul acesta este poliţie politică în stare pură. Se vede exact unde sunt dispuşi să meargă. Sunt dispus să oprească pe cineva care a trecut de toate procedurile într-un concurs internaţional şi este pe primul loc şi pentru că asta nu le convine sunt dispuşi să facă orice. Zilele astea ne arată că sunt dispuşi să facă orice pentru a opri pe oricine care deranjează. Astăzi este Laura Codruţa Kovesi, mâine poate fi oricare dintre noi”, a spus Vlad Voiculescu, citat de News.ro.

ACTUALIZARE. Circa 300 de persoane manifestau foarte zgomotos în Piața Universității, sâmbătă, la ora 19:00. Oamenii au nemulțumiri față de modificările aduse legilor justiției în ultimii doi ani.  Iată imaginile:

ORA 18:00 Peste o sută de persoane protestau, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 18:00, în centrul Capitalei față de modificările aduse legilor justiției în ultimii doi ani. Oamenii s-au adunat în Piața Universității, unde își strigă nemulțumirile, dar aveau de gând să plece în marș spre sediul DN

Oamenii continuă să vină în fața Teatrului Național, dar și în partea opusă, la Universitate. Protestul este îndreptat în special împotriva a două personaje de pe scena politică – liderul PSD, Liviu Dragnea, și ministrul justiției, Tudorel Toader -,  scandările manifestanților vizându-i cu precădere.

Oamenii sunt nemulțumiți de modificările aduse legilor justiției în ultimii doi ani. Protestatarii au de gând să pornească de la Teatrul Național către sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde jandarmii deja s-au pregătit și au pus garduri de protecție.

Mai multe proteste față de coaliția PSD – ALDE, dar și față de intenția modificării legislației penale prin ordonanțe de urgență au fost anunțate încă de vineri. Protestatarii reclamă încălcarea regulilor statului de drept și aservirea justiției.

În Piața Universității, manifestanții intenționează chiar să facă o noapte albă, pregătindu-se cu corturi și saci de dormit. Totodată, participanții la protest vor să facă un lanț uman de la Universitate până la sediul DNA arătându-și astfel susținerea față de Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA care este anchetată acum de Secția specială pentru magistrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =