Caută
Close this search box.

Proteste ample împotriva reformei drepturilor de autor pe internet din UE

Zeci de mii de demonstranți s-au reunit sâmbătă în Germania pentru a protesta împotriva unei reforme iminente a drepturilor de autor din UE, potrivit AFP.

Zeci de persoane au protestat în Berlin, Munchen și alte orașe sub sloganul „Salvați Internetul”. Ei au cerut Parlamentului European să respingă reforma printr-un vot programat marți. Revizuirea legislației UE privind drepturile de autor on-line include propuneri de a obliga YouTube și alte platforme să elimine conținutul ilegal folosind filtre automate. De asemenea, intenționează să facă companiile de internet să plătească mai mult organizațiilor de știri pentru reproducerea sau conectarea la conținutul lor. Ei susțin că companii precum Facebook și Google fac miliarde din venituri din publicitate legate de știri, în timp ce editorii suferă. Protestatarii și companiile de internet, cum ar fi Google, spun că reforma va dăuna libertății de informare și micilor editori pe internet.

Organizatorii au declarat că aproximativ 15.000 de persoane s-au reunit la Berlin și 40.000 în Munchen. Au fluturat plancarte cu „Nu ne distrugeți internetul”. Partidul german Pirate a fost printre liderii rezistenței la reformă.

Demonstrații au fost organizate, de asemenea, în alte țări, inclusiv Austria, Polonia și Portugalia. Mai mult de 260 de jurnaliști și fotografi au semnat un articol publicat vineri, care solicită adoptarea reformei.

În Polonia, peste 200 de producători de film au cerut într-o scrisoare deschisă adresată deputaților europeni de a trece măsurile pentru a reglementa utilizarea proprietății intelectuale pe platforme video cum ar fi YouTube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri